Άνοιξε η Ειδομένη - Ροή προσφύγων από Ιράκ και Συρία

Άνοιξε πριν από λίγη ώρα το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ και ξεκίνησε η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα επιτραπεί η είσοδος σε 50 άτομα, με τις διαδικασίες ελέγχου να είναι εξονυχιστικές και χρονοβόρες. Από χθες το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα πέρασαν 300 πρόσφυγες στην ΠΓΔΜ, ενώ

στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 7.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο φως του ήλιου βρήκε και σήμερα την Ειδομένη ... "κλειδωμένη". Από τις 4 τα ξημερώματα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη παραμένει ερμητικά κλειστό, ενώ από τις 9 χθες το βράδυ ως τις 4 τα ξημερώματα, πέρασαν στην ΠΓΔΜ μόλις 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.

Σχεδόν 7.000 πρόσφυγες έχουν καταφτάσει με κάθε μέσο στην Ειδομένη- άλλοι με τα λεωφορεία, άλλοι με ταξί από τη Θεσσαλονίκη ή κάποιο ενδιάμεσο σημείο καθ' οδόν, άλλοι με τα ...πόδια από το βενζινάδικο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χλμ από τον καταυλισμό.

Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής προχώρησαν πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό

Με σηκωμένα τα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης περίπου 7.000 άτομα, οι ρυθμοί διέλευσης στην ΠΓΔΜ είναι πολύ αργοί. Ανάλογη διαμαρτυρία είχαν πραγματοποιήσει και χθες το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι η ουδέτερη ζώνη άνοιξε πριν από λίγη ώρα, με τις πρώτες πληφορορίες να λένε πως θα περάσουν -σε πρώτη φάση- πενήντα άτομα, ενώ από τις 9 χθες το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα πέρασαν 300 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα