Ανοίγουν για το κοινό δύο παραλίες στο Βαρώσι

Ο λεγόμενος δήμαρχος Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν δύο παραλίες για το κοινό για την καλοκαιρινή περίοδο στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού, γράφει η Kıbrıs Postası (09.06.21), αναφέρει το ΓΤΠ.

Σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στα κατεχόμενα, ο Αρτέρ αναφέρθηκε για τις εργασίες που συνεχίζονται σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού.

Για το άνοιγμα των δύο παραλίων, ο Αρτέρ είπε ότι στις προσεχείς ημέρες όλοι θα έχουν πρόσβαση εκεί, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη  τοποθετήσει 250 ομπρέλες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν το μέρος που έχει ανοιχθεί μεταξύ 08.00 και 20.00.

Ο Αρτέρ σημείωσε ότι πέραν των 140.000 ατόμων επισκέφθηκαν το μέρος της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού που άνοιξε, από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα, παρά τις συνθήκες πανδημίας, προσθέτοντας ότι γύρω στα 2.000 άτομα επισκέφθηκαν το Βαρώσι το περασμένο σαββατοκύριακο, αμέσως μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις 4 Ιουνίου.

«Εύχομαι το άνοιγμα του Βαρωσιού να έχει θετικό αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και να συμβάλλει στην επίτευξη συμφωνίας», υποστήριξε ο Αρτέρ.

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας της περιοχής, δήλωσε ο Αρτέρ, επισημαίνοντας ότι το «δημαρχείο της Αμμοχώστου» θα καθαρίσει το οικόπεδο μπροστά από το ελληνοκυπριακό γυμνάσιο, χωρίς να αγγίξουν την αρχιτεκτονική και την δομή του κτιρίου, όπου θα λειτουργήσει «χώρος για τσάι» (Çay Bahçesi). Ανέφερε επίσης, ότι οι εργασίες συνεχίζονται χωρίς να εισέρχονται στις ιδιωτικές περιουσίες κανενός, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων.

Οι εργασίες αναστύλωσης του μικρού τζαμιού Μπιλάλ Αγά (Bilal Ağa), που βρίσκεται εντός της περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου, συνεχίζονται και αμέσως μετά την ολοκλήρωσής τους, θα ανοιχθεί για προσευχή, είπε ο Αρτέρ, αναφέροντας παράλληλα ότι είχαν αρκετή στήριξη από την Τουρκία στη διαδικασία του ανοίγματος του Βαρωσιού και ότι η διεύθυνση οικιστικής ανάπτυξης TOKİ της Τουρκίας  συνέβαλε σημαντικά από την αρχή σε τεχνική στήριξη και προσωπικό.

Υπενθυμίζοντας ότι το «δημαρχείο Αμμοχώστου» έχει αδελφοποιηθεί με το Δημαρχείο Κόνια της Τουρκίας, ο Αρτέρ σημείωσε ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και στο άνοιγμα του Βαρωσίου και σε άλλα θέματα.

Διαβάστε επίσης: Επιθεώρηση παράνομων έργων στη Χρυσή Ακτή Βαρωσίων από Τατάρ (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα