Ρατσιστικό περιστατικό σε σχολείο: «Δεν έγινε κάτι - Ζήτησε συγνώμη ο μαθητής»

Για το κατ΄ ισχυρισμό ρατσιστικό επεισόδιο από διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα προς μαθητή Αφρικανικής καταγωγής, μίλησαν στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» οι Θέμης Πολυβίου, Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ και Χαράλαμπος Διονυσίου, Πρόεδρος Οργανωμένων Γονέων Μέσης. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Χαραυγή", ο διευθυντής κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης των μαθητών έκανε ρατσιστικό σχόλιο για το χρώμα του δέρματος του
μαθητή στον οποίο απαγορεύτηκε να φωτογραφηθεί. «Θα μαύριζε την φωτογραφία», ήταν το σχόλιό του αναφέρει η εφημερίδα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, έχει γραφτεί ότι υπήρξε μια ρατσιστική συμπεριφορά, ωστόσο, οι πληροφορίες μετά από διερεύνηση που έγινε, αποδεικνύουν ότι τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι. 

Σημείωσε πως στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει ένα συγκρουσιακό κλίμα, ενώ κατά καιρούς υπήρξαν καταγγελίες από εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή, για απαράδεκτη συμπεριφορά από την πλευρά των γονέων. 

Όσον αφορά το περιστατικό, ανέφερε πως ο Διευθυντής με βάση τον κανονισμό, ζήτησε από τους μαθητές να μεταβούν στο σχολείο ευπρεπώς ντυμένοι, ξυρισμένοι και με κουρεμένα μαλλιά για την τελική φωτογράφηση. 

Ο συγκεκριμένος μαθητής δεν τήρησε τους κανόνες και γ΄αυτό δεν φωτογραφήθηκε με τους συμμαθητές του. 

Ερευνώντας το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα και του Υπουργείου Παιδείας, όπως είπε, δεν υπήρξε κανένα ρατσιστικό επεισόδιο. 

Μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος ο μαθητής παρουσιάστηκε στη διεύθυνση του σχολείου και με επιστολή του ζητούσε συγνώμη, τονίζοντας πως τα γεγονότα δεν έγιναν όπως παρουσιάστηκαν. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Μέσης, σημείωσε πως ζητήθηκε η διερεύνηση του περιστατικού και πως οι Γονείς έχουν διαφορετική πληροφόρηση από αυτή που αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ

«Δεν ξέρουμε τελικά τι ευσταθεί, αναμένουμε το τελικό πόρισμα της έρευνας», πρόσθεσε.

Τόνισε πως γενικότερα τέτοια περιστατικά πρέπει να καταδικάζονται και να τιμωρούνται. 

Όσον αφορά τον Διευθυντή του σχολείου, σημείωσε πως υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο και για άλλα περιστατικά σε σχολική μονάδα που ήταν προηγουμένως. 

Διαβάστε επίσης 

Ισχυρισμοί για ρατσιστικό περιστατικό σε σχολείο:«Δεν είπε ποτέ αυτή τη φράση»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρατσιστικό, Δεν, Ζήτησε,ratsistiko, den, zitise