«Άνοδος θερμοκρασίας από αύριο –Σοβαρή δυσφορία στην ατμόσφαιρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μικρή μείωση σημείωσε η θερμοκρασία τις τελευταίες, όμως η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο οποίος ανέφερε ότι θα υπάρξει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αρχικά, ανέφερε ότι σήμερα αναμένεται μεμονωμένη βροχή στα ορεινά, από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

«Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που τις αυγινές ώρες είναι πιθανό να έχουμε αραιή ομίχλη

και χαμηλή νέφωση» είπε ο κ. Νικολαΐδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι αύριο αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, «γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, από 32-34 στα παράλια ενώ στα ψηλότερα ορεινά στους 30 βαθμούς κελσίου».

Θέλοντας να εξηγήσει την έννοια του καύσωνα ανέφερε τα εξής «Καύσωνας είναι το κινητό σύνολο που έχει δέσει με την ψηλή θερμοκρασία. Καύσωνας μετεωρολογικά είναι το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο η θερμοκρασία, η σχετική υγρασία και η ένταση του ανέμου έχουν τέτοιες τιμές όπου το ανθρώπινο σώμα δυσκολεύετε να εκτελέσει φυσική εργασία σε εξωτερικό χώρο».

Κλείνοντας διευκρίνισε ότι αυτή την στιγμή έχουμε σοβαρή δυσφορία σε αρκετές περιοχές όπως στο εσωτερικό, στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου, «Αυτό σημαίνει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός με τις δεδομένες συνθήκες του περιβάλλοντος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με φυσική δραστηριότητα στο 100%».

Keywords
Τυχαία Θέματα