Άνω Αυστρία: Τοπικές εκλογές με κριτήριο το μεταναστευτικό

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα φέρεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των σημερινών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στην Άνω Αυστρία.

Αναμένεται εντυπωσιακή άνοδος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, ακόμη και διπλασιασμός της δύναμής του.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τους Ελευθέρους ν’ αγγίζουν μέχρι και ποσοστό 29%, έναντι 15,3% στις προηγούμενες τοπικές εκλογές,

πριν από έξι χρόνια, και να περνούν στη δεύτερη θέση στην τοπική Βουλή, μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες, που συγκεντρώνουν 19%, ενώ διέθεταν 25%.

Πρώτη δύναμη φέρεται να παραμένει, παρά τις προβλεπόμενες μεγάλες απώλειές του, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, που κυβερνά συνεχώς μεταπολεμικά στην Άνω Αυστρία, με 37%.

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση θεωρείται και ως ένα είδος δοκιμασίας για τις δύο θητείες κυβερνητικής ευθύνης του Κόμματος των Πρασίνων στην Άνω Αυστρία, καθώς μετά τις τοπικές εκλογές τόσο του 2003, όσο και του 2009, το Λαϊκό Κόμμα είχε σχηματίσει με τους Πράσινους την τοπική κυβέρνηση συνασπισμού, σε αντίθεση με τις επί σειρά ετών επιλογές του να συνεργάζεται σε αυτή με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα