Ανησυχίες ΠΟΕΔ για άνοιγμα δημόσιων νηπιαγωγείων και υγειονομικού πρωτοκόλλου
Τις ανησυχίες και προβληματισμούς της για το άνοιγμα των δημόσιων νηπιαγωγείων με τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω πανδημίας, καταθέτει σε ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ).
Αναγκαζόμαστε, σημειώνει η Οργάνωση, να αναδείξουμε το θέμα εφαρμοσιμότητας και λειτουργικότητας του «Συμπληρωματικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα Νηπιαγωγεία», διότι το εν λόγω πρωτόκολλο περιέχει ασάφειες, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τα όσα δεν αναφέρει ή
Επιπρόσθετα, αναφέρεται, διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά τους ιδιωτικούς νηπιοκομικούς σταθμούς (όπως αυτό έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων και αφορά παιδιά μέχρι και 4 και 8/12 ετών), το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ μεγαλύτερο βαθμό εφαρμοσιμότητας και αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο πρωτόκολλο για τα δημόσια νηπιαγωγεία.
Σε τοποθετήσεις της επί του «Συμπληρωματικού υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα νηπιαγωγεία», η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι με 25 παιδιά σε κάθε αίθουσα και με τον υφιστάμενο εξοπλισμό του νηπιαγωγείου, Κέντρα Μάθησης (κοινωνικό-δραματικό, συμβολικό, φανταστικό, δημιουργικό, οικοδομικό, διερευνητικό-πειραματικό, κινητικό, παιχνίδι με κανόνες, παιχνίδι με παιδαγωγικό υλικό), έπιπλα για όργανα μουσικής, βιβλιοθήκη, έπιπλα φύλαξης των αντικειμένων των παιδιών και άλλα, δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ούτε να υπάρχει περιθώριο για διακίνηση των παιδιών, ούτε δυνατότητα καθαρισμού των κέντρων μάθησης μετά από κάθε χρήση.
Σε σχέση με την τήρηση ημερολογίου εισόδου και καταγραφής του τι έκανε κάποιο άτομο που εισέρχεται του σχολείου, ποιους χώρους επισκέφθηκε και με ποιους ήρθε σε επαφή, η Οργάνωση σημειώνει ότι η πρόνοια αυτή είναι ανέφικτη να εφαρμοστεί με το ελάχιστο προσωπικό, που εργάζεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νηπιαγωγεία.
Για την επιτήρηση των παιδιών κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα των χεριών (πριν από το φαγητό, μετά το φαγητό, μετά το διάλειμμα ή όποτε χρειάζεται) και κατά τη χρήση του αντισηπτικού διαλύματος, η ΠΟΕΔ αναφέρει πως δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός βοηθητικού προσωπικού, αλλά ούτε και εκπαιδευτικού προσωπικού για κάτι τέτοιο.
Σε σχέση με την απολύμανση θρανίων και άλλου εξοπλισμού που θα χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, σημειώνεται ότι δεν υπάρχει επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό για να είναι αυτό εφικτό.
Για τη σίτιση των παιδιών στο υγειονομικό πρωτόκολλο δεν διευκρινίζεται πώς θα γίνεται η παρέμβαση, αν θα γίνεται χρήση γαντιών ή /και άλλων προστατευτικών σώματος.
Η ΠΟΕΔ αναφέρει ακόμη ότι δεν ξεκαθαρίζεται ο τρόπος ή οι τρόποι με τους οποίους αναμένεται να διαφοροποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα, αν αναμένεται να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του νηπιαγωγείου, με τη μορφή που επιβάλλεται να υπάρχει από το πρωτόκολλο.
Οι εισηγήσεις που καταθέτει η Οργάνωση για αναδιατύπωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα νηπιαγωγεία είναι μεταξύ άλλων, να μειωθεί ο αριθμός παιδιών ανά τμήμα και να αυξηθεί το βοηθητικό / υποστηρικτικό προσωπικού, ώστε να υπάρχει μία σχολική βοηθός σε κάθε τμήμα.
Επίσης να περιληφθούν πρόνοιες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Διαβάστε επίσης:
ΠολυκάρπουVSΠαπαγιάννης: «Πολιτικά μηδενικά»-«Η σύζυγος πληρώνεται από κράτος»
Λήψη μέτρων από τον καθηγητή για την πειθαρχική-Τι απαντά στον Αρχιεπίσκοπο
Θα επηρεάσει ο «Ιανός» την Κύπρο; Ποια τροχιά θα ακολουθήσει (vid)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παγκόσμιος συναγερμός: Εργαστηριακό ατύχημα στην Κίνα - 3.000 μολυσμένα άτομα
- ΙΑΝΟΣ. Νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
- Τσαβούσογλου: Δυστυχώς η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το «νησί» της
- Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: Αδειάζει την παράγωγη του «My Style Rocks»
- Θυμάστε τη Τζένη Μπαλατσινού με πλατινέ, σχεδόν αγορίστικα μαλλιά; - H σπάνια φωτογραφία από τα '90s
- The Bachelor: Πόσα πληρώνονται την εβδομάδα τα κορίτσια του ριάλιτι
- Καιρός : Δύσκολες οι επόμενες ώρες – Ο κυκλώνας θα χτυπήσει με μανία
- Χανιά: Αμάξι προσγειώθηκε πάνω σε σκεπή
- Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς: Πώς διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου
- Νέα πρόκληση Ερντογάν: Θέλω να συναντήσω τον Μητσοτάκη αλλά αυτά που κάνει στο Καστελόριζο...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Ερντογάν: Η Άγκυρα έχει αναστατωθεί από το σχέδιο του Σάρατζ να παραιτηθεί
- ΦΩΤΟ: Ώρες αγωνίας για 45χρονο - Απουσιάζει εδώ και μια βδομάδα (ΦΩΤΟ)
- Δένδιας: Αν οι κυρώσεις της ΕΕ εφαρμοσθούν θα φταίει η Τουρκία
- Ερντογάν: Απόσυρση Ορούτς Ρέις για διπλωματική προσέγγιση με Αθήνα
- Ολομέλεια: «Όχι» σε προσλήψεις ΣΥΟΠ- Ακυρώθηκε η αναστολή θητείας
- Μάμμαρι: Λαθρομετανάστες με στολή παραλλαγής - Τι συμβαίνει;
- Θάνατος 18χρονου:Απαλλάχθηκαν από κατηγορία ανθρωποκτονίας οι 2 κατηγορούμενοι
- ΥΠΑΜ: Δεν θα εκδοθεί διάταγμα για την αναστολή στρατιωτικής θητείας
- Βροχές, καταιγίδες και μετά επιστροφή στις ψηλές θερμοκρασίες
- Διάταγμα Υπουργού Υγείας επιτρέπει υπό όρους είσοδο για οικιακούς βοηθούς

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Ανησυχίες ΠΟΕΔ για άνοιγμα δημόσιων νηπιαγωγείων και υγειονομικού πρωτοκόλλου
- Ο EMA επιβεβαιώνει τη σύσταση για αναστολή των φαρμάκων ρανιτιδίνης στην ΕΕ
- VTTV, VTS & VSS EPE: Επιτυχημένη άσκηση αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας
- Διάταγμα Υπουργού Υγείας επιτρέπει υπό όρους είσοδο για οικιακούς βοηθούς
- Τα Μetro μαγικός βοηθός του Μουσείου Παραμυθιού
- Oι gaming oθόνες της Ιiyama είναι εδώ απο την ΑSBIS
- Τα αποτελέσματα ερευνών για τον κορωνοϊό στην Παγκύπρια Ημερίδα του ΤΕΠΑΚ
- PwC Κύπρου: Ηγετικός οργανισμός στον κλάδο επαγγελματικών υπηρεσιών
- Η Λουκία, φοιτήτρια του κλάδου Φωτογραφίας, είναι #diplasou και σε συμβουλεύει
- Δωρεάν οι μετακινήσεις με λεωφορείο την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εκλογές στις ΗΠΑ: Το «χαρτί» της Covid-19 παίζει ο Τζο Μπάιντεν
- Erdogan: If the Greek President visits Kastellorizo to project power, we can project more force
- Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνα καταστροφής στην Άσσο στην Κεφαλονιά
- Οι κοντές φούστες στα σχολεία προκαλούν … δημόσια συζήτηση
- Ιανός – Κεφαλονιά: Νέες συγκλονιστικές εικόνες! Καράβια στην στεριά και το Φισκάρδο θάλασσα!
- Αίτημα ΟΛΜΕ για συνάντηση με Κεραμέως - Ολιγομελή τμήματα, άδειες ανατροφής, κενά εκπαιδευτικών «στο τραπέζι»
- Καιρός : Δύσκολες οι επόμενες ώρες – Ο κυκλώνας θα χτυπήσει με μανία
- Δωροθέα Μερκούρη: Η throwback φωτογραφία από την πασαρέλα με Μπαλατσινού και Άουερμαν
- Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τα προβλήματα στα σχολεία
- Η εντυπωσιακή φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» από το διάστημα