ΥΠΑΜ: Δεν θα εκδοθεί διάταγμα για την αναστολή στρατιωτικής θητείας

Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, δεν θα προχωρήσει στην έκδοση διατάγματος για την αναστολή της στρατιωτικής θητείας μετά την καταψήφιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, που αφορούσε την πρόσληψη των Συμβασιούχων Οπλιτών, σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΑΜ.

Συγκεκριμένα, επανέλαβαν στο Sigmalive τη θέση του Υπουργού Άμυνας ότι σε περίπτωση καταψήφισης του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, δεν θα προχωρούσε

η οποιαδήποτε αναστολή στη θητεία των στρατιωτών.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στο περιθώριο της υπογραφής Μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της αναστολής της θητείας στους φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων και παράλληλα της έλλειψης των ΣΥΟΠ, ο Υπουργός είπε πως η θέση είναι ξεκάθαρη, ότι αν δεν υπάρξει η έγκριση από τη Βουλή για να προσληφθούν οι επιπλέον ΣΥΟΠ, δεν θα προχωρήσει η οποιαδήποτε αναστολή στη θητεία των στρατιωτών.

Διευκρίνισε πως η έλλειψη ενός αριθμού ΣΥΟΠ δεν συνδέεται με την αναστολή της. Είναι δυο ξεχωριστά θέματα, όπως είπε, και οι θέσεις για ΣΥΟΠ που είναι μειωμένες θα καλυφθούν ούτως ή άλλως, ενώ το θέμα της θητείας δεν θα υπάρξει αναστολή αν δεν υπάρξει προώθηση και ψήφιση του προϋπολογισμού. Ερωτηθείς σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην περιοχή, ο κ. Πετρίδης είπε πως «βλέπουμε και ενημερωνόμαστε και αξιολογούμε τα δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα