Ανησυχία καθηγητών για μαζική επιστροφή μαθητών-Έντονος ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Έντονος ήταν στις πρώτες δηλώσεις του ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ, κος Κώστας Χατζησάββας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τετάρτης(06/0), όπου ανακοινώθηκε η επιστροφή όλων των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.


Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο κος

Χατζησάββας ανέφερε πως,  «η απόφαση πάρθηκε πριν από δύο βδομάδες. Εκφράσαμε τόσο τους προβληματισμούς μας όσο και τις ανησυχίες μας για την απόφαση αυτή. Οι αποφάσεις πάρθηκαν όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με τις συμβουλές της επιδημιολογικής ομάδας. Δεν έγιναν όμως διαβουλεύσεις».

Διαβάστε: Επιστροφή όλων των μαθητών στις αίθουσες 21 Μαΐου εκ περιτροπής

Πρόσθεσε πως αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους εκπαιδευτικούς είναι η μαζική επιστροφή δεκάδων μαθητών που αφορούν όλες τις βαθμίδες στις 21 Μαΐου.

«Σε κάποια σχολεία μπορεί να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές αλλά μας ανησυχεί ο έλεγχος  αυτών των  παιδιών. Στη σύσκεψη τονίσαμε με έντονο ύφος ότι πάνω από όλα έπρεπε να επικεντρωθούμε αρχικά στη Γ΄Λυκείου, να ολοκληρωθούν οι Παγκύπριες εξετάσεις και να ολοκληρωθεί οριστικά αυτή η δύσκολη χρονιά», εξήγησε.

Διαβάστε: Παγκύπριες: Στις 9 Ιουνίου, εκτός αιθουσών διδασκαλίας οι εξετάσεις

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, είπε πως «πρόκειται για μια μονομερή απόφαση. Από εκεί και πέρα η ευθύνη ανήκει στην Κυβέρνηση. Όφειλαν να περιμένουν μέχρι την κρίσιμη ημερομηνία, την 24η Μαΐου και ακολούθως να λάβουν αποφάσεις».

Σημειώνεται πως σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές φαίνεται να μην ικανοποιήθηκαν από τις αποφάσεις και όσα συζητήθηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα