Ανησυχία γονέων,παιδιών που βρίσκονται στο Μιλάνο-«Επικοινώνησα με Διευθυντή»

Την έντονη ανησυχία των γονέων, των μαθητών που βρίσκονται στο Μιλάνο εξέφρασε μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων της Γ΄ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας, Κώστας Ελευθερίου.

Δώδεκα μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου, έφτασαν από το Σάββατο(24/02) στο Μιλάνο για το πρόγραμμα του ERAMUS+, ωστόσο την Κυριακή σημειώθηκε έξαρση του κορωνοιού στη χώρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία από τους γονείς των παιδιών.

Όπως ανέφερε ο κος

Ελευθερίου, «το πρωί της Κυριακής ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και δέχθηκα τηλεφωνήματα από γονείς μαθητών που βρίσκονται στο Μιλάνο που ανησυχούσαν».

«Άμεσα επικοινώνησα με τον Διευθυντή του σχολείου ώστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες για επιστροφή των παιδιών. Η διαδικασία και επικοινωνία του Διευθυντή του σχολείου με τους αρμόδιους φορείς έγινε σήμερα το πρωί. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο τα παιδιά θα επιστρέψουν και θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα», είπε.

Ερωτηθείς εάν παιδιά ανέφεραν πιθανά συμπτώματα που να παραπέμπουν στο νέο κινεζικό ιό, ο κος Ελευθερίου, ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
«Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Πιθανόν να μην αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα την κατάστασης λόγω του ότι βρίσκονται στο Μιλάνο και όχι σε περιοχή που θεωρείται επικίνδυνη».

Τέλος ο κος Ελευθερίου, είπε πως τα παιδιά θα επιστρέψουν την Τετάρτη(24/02) και θα τύχουν ενημέρωσης από τα αρμόδια Υπουργεία.

Σημειώνεται πως μαθητής που βρίσκεται στο Μιλάνο μίλησε στο SigmaLive και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η πόλη λαμβάνει μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως με την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και οι μαθητές θα τύχουν ιατρικού ελέγχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Παιδείας στην οποία αναφέρει ότι «έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχία, Μιλάνο#45Επικοινώνησα, Διευθυντή,anisychia, milano#45epikoinonisa, diefthynti