Ελλαδικά Μέσα:Αρνητικές οι πρώτες ενδείξεις για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Σε εγρήγορση ελέω κοροναϊού βρίσκεται και η Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το cnn.gr, σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου ένας 40χρονος διακομίστηκε και διερευνάται ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patrastimes.gr, ο 40χρονος υποβλήθηκε  σε τεστ γρίπης που βρέθηκε θετικό, ωστόσο αναμένεται να τεθεί σε 48ωρη καραντίνα προκειμένου

να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να πάσχει από τον κοροναϊό.

Όπως μεταδώθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, οι πρώτες ενδείξεις,-εάν πρόκειται για κινεζικό ιό-, είναι αρνητικές.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ανέφερε ότι γίνεται διαχείριση ενός περιστατικού, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για την παρουσίαση των μέτρων προστασίας από την επιδημία. Η διαβεβαίωσή του Έλληνα Υπ.Υγείας ήταν ότι  η Ελλάδα είναι «θωρακισμένη» απέναντι στον κοροναϊό.

Από πλευράς του ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε στο υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας λόγω του νέου κορωναϊού στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο Γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας» του νέου κοροναϊού, κρίνοντας πως είναι «πολύ ανησυχητική (…) η ξαφνική αύξηση» των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, στη Νότια Κορέα και στο Ιράν.

Περισσότερα σε λίγο
 

Keywords
Τυχαία Θέματα