Ανησυχία γονέων Ειδ.Σχολείου - «Τι θα γίνει με τους γονείς που είναι σπίτι;»

Ανησυχία επικρατεί στους γονείς  παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο, Θεοσκέπαστη στην Πάφο, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη λόγω της πυκνότητας θετικών αποτελεσμάτων σε διαγνωστικούς ελέγχους.

Όπως αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, «λαμβάνοντας υπ’όψη και το σημαντικό αριθμό παιδιών που παρέμεναν ήδη εκτός σχολείου, θα διακόψει τη φοίτηση των παιδιών για μερικές ημέρες, έως ότου ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες ειδικής πρόληψης».

Διαβάστε επίσης: Αναστολή λειτουργίας

Δημοτικού και Ειδικού Σχολείου λόγω κρουσμάτων

Σημειώνεται πως στο σχολείο εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερα κρούσματα  από τα οποία τα τρία αφορούν εκπαιδευτικούς και το ένα συνοδό παιδιού ενώ δεν έχει εντοπιστεί μαθητής του Ειδικού Σχολείου θετικός στον ιό.

Μιλώντας στον SigmaLive, o πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες(ΠΑΣΥΓΟΠΕΑ), Χρίστος Αυγουστίνος, ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ειδικού Σχολείου και υπάρχουν ανησυχίες όσον αφορά τον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών όπως και για τους γονείς που παραμένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους.

«Διαφαίνονται προβλήματα με το πιο σοβαρό αυτό των εργαζόμενων γονιών των παιδιών που αναγκαστικά παραμένουν σπίτι αυτές τις ημέρες. Πολλοί από αυτούς έκαναν χρήση της άδειάς τους για να βρίσκονται στο σπίτι χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν, ούτε να τους έχει απαντηθεί από αρμόδιους. Τι θα γίνει με τους γονείς που μένουν σπίτι με τα παιδιά τους; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει το Υπουργείο Εργασίας», διερωτήθηκε ο κος Αυγουστίνος.

Διαβάστε επίσης: Ούτε λόγος για κλείσιμο των σχολικών μονάδων-Καμία πρόταση από επιδημιολογική

Πρόσθεσε επίσης ότι, υπάρχει πρόβλημα στις θεραπείες των παιδιών αυτών αφού το 60% αυτών γίνονται κατά τη διάρκεια παρουσίας τους στο Ειδικό Σχολείο, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν έχει ενημερώσει κανένας αρμόδιος για τη διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσής τους.

Υπενθυμίζεται πάντως πως το Υπουργείο Παιδείας, διευκρίνισε πως όσον αφορά την περίπτωση κρούσματος σε Ειδικό Σχολείο θεραπείες των παιδιών θα πρέπει να γίνονται στον χώρο τους,  από τους θεραπευτές τους σε διαφορετικές ώρες.

Όσον αφορά την εκπαίδευσή τους, θα πρέπει να διευθετηθεί από την Διεύθυνση του σχολείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα