Κατεχόμενα:Αντιδράσεις και σχόλια από τ/κ κόμματα και Μέσα μετά την νίκη Τατάρ

Με ενότητα και ομοψυχία θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τον στόχο ενός δυνατού ψευδοκράτους, ήταν το συγχαρητήριο μήνυμα του προέδρου του ΔΚ, Φικρί Ατάογλου προς τον Ερσίν Τατάρ.

Διαβάστε ακόμη: Τατάρ: Λειτούργησε η δημοκρατία - Στο τέλος της εβδομάδας η ανάληψη καθηκόντων

To ΔΚ, είπε, ακολουθώντας τον δρόμο του ηγέτης Ραούφ Ράιφ Ντενκτάς και το μονοπάτι της μητέρας πατρίδας Τουρκίας στήριξε τον «πρόεδρο» Τατάρ, χωρίς φειδώ και ευχαρίστησε τον «λαό» που έδειξε την προτίμησή του «σε κάποιον που πιστεύει στην τδβκ», όπως αποκάλεσε

το ψευδοκράτος, και εμπιστεύεται την Τουρκία, καθώς ψευδοκράτος και Τουρκία έχουν κοινή μοίρα.

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Τατάρ έστειλε και το κόμμα του Λαού εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα διαδραματίσετε έναν ρόλο ενωτικό και θα αγκαλιάσετε όλους». Ευχαρίστησε επίσης τον Μουσταφά Ακιντζί «για τον αγώνα που κάνατε για την πατρίδα».

Ο στενός συνεργάτης του Μουσταφά Ακιντζί, «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ  Χαρμαντζί στα ΜΚΔ έγραψε ότι «έγινε μια απερίγραπτη προσπάθεια» σε αυτή την προεκλογική και «έχουμε ακόμα πολλά πράγματα για να παλέψουμε». Η συνείδησή του, πρόσθεσε, είναι ήσυχη και ο αγώνας του Μουσταφά Ακιντζί «είναι ένας αγώνας που πρέπει να επικροτηθεί από όλους». Ευχαρίστησε και το ΡΤΚ που βοήθησε με την στήριξή του στο β’ γύρο και όλους όσοι συνέβαλλαν.

Μήνυμα στα ΜΚΔ ανήρτησε και η σύζυγος του Ερσίν Τατάρ, Τζανέβ, μετά την εκλογή του, λέγοντας ότι θα εργαστούν όχι μόνο για να ζήσουν οι άνθρωποι της «χώρας» σε ειρήνη, αλλά για να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος.

Ως οικογένεια Τατάρ, έγραψε η κ. Τατάρ, αισθάνονται το βάρος της ευθύνης και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει όχι μόνο για τους γονείς της και τους συγγενείς, αλλά για τον κόσμο που ζει σε αυτή τη «χώρα» να ζήσουν ειρηνικά και για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Με ενότητα και ομοψυχία, πρόσθεσε, πρέπει να εργαστούν για να σταθούν στα πόδια του χωρίς να βλέπουν πίσω.

Στο μεταξύ, το ΓΤΠ παραθέτει τους τίτλους των τ/κ εφημερίδων σήμερα που αναφέρονται πρωτοσέλιδα στο αποτέλεσμα των «εκλογών».

Γενί Ντουζέν: «Εργάστηκε το ΑΚΡ, κέρδισε ο Τατάρ».Η Αβρούπα δημοσιεύει στην πρώτη της μια ολοσέλιδη φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κάτω από τον τίτλο: «Κέρδισε».Χαμπερατόρ: « Ο νικητής των εκλογών ο Τατάρ».Γκιουνές: «Ο Ερσίν Τατάρ ο 5ος πρόεδρος».Βατάν: «Είπαν ‘Ερσίν Τατάρ’ στις εκλογές».Χαβαντίς: «Ο Ερντογάν ήθελε, ο Τατάρ κέρδισε».Ντιαλόγκ: «Νέα περίοδος». Η εφημερίδα σημειώνει πως τα πρώτα συγχαρητήρια για τον Τατάρ ήρθαν από τον Ταγίπ Ερντογάν.Χακικάτ: «Υπάρχει μόνο μια λύση στην Κύπρο».Κίπρις Μανσέτ: «Ο Τατάρ στο (προεδρικό) μέγαρο».Γενί Μπακίς: «Ο Τατάρ κέρδισε».Χαλκίν Σεσί: «Νέα εποχή».Κίπρις: «Πρόεδρος ο Τατάρ».Ντεταί: «Ο Ερσίν Τατάρ κέρδισε τις εκλογές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα