Αγγελίδης: Ποιος ο ρόλος των ανακριτών της Scotland Yard

Σε δηλώσεις προέβη ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε σχέση με τις εξελίξεις της υπόθεσης των δολοφονιών στην Κύπρο.

Αρχικά έκανε αναφορά στους ξένους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι είχαν συνάντηση στο Αρχηγείο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας και των επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που διερευνά την υπόθεση. Συμπλήρωσε ότι ο Αρχηγός ευχαρίστησε τις βρετανικές Αρχές αλλά και τους ίδιους τους εμπειρογνώμονες για την άμεση ανταπόκριση,

ενώ συζητήθηκαν διάφορα θέματα, αντάλλαξαν απόψεις και εξηγήθηκαν, ενώ ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός για να δοθούν οι εμπειρίες μέσα από την εξειδίκευση που έχουν, έτσι ώστε να ενημερωθούν και να δώσουν κάποια στοιχεία και πληροφορίες για αυτές τις υποθέσεις, οι οποίες είναι πρωτοφανείς για την Κύπρο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα άλλα θέματα, ενώ ακολούθησε συνάντηση στο ΤΑΕ Λευκωσίας με τους επικεφαλής των ανακρίσεων, γιατί έχει ήδη ετοιμαστεί μια παρουσίαση με τις λεπτομέρειες των ευρημάτων, του ιστορικού και ό,τι προκύπτει, έτσι ώστε να έχουν μια πληρέστερη ενημέρωση, ενώ θα προχωρήσουν και θα αποφασίσουν για την επίσκεψή τους στις σκηνές.

Επανέλαβε ότι ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός, ήρθαν για να συνδράμουν στις έρευνες και θα ανταλλαγούν διάφορες απόψεις με την ανακριτική ομάδα.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες. Έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχει κάποιος βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας. Οι έρευνες θα συνεχιστούν, σημείωσε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ακόμη πως έγινε συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας με τους εμπειρογνώμονες που ήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο για να συνδράμουν στις έρευνες και πως ακολούθησε συνάντησή τους στο ΤΑΕ Λευκωσίας με τους επικεφαλής των ανακρίσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια πρώτη παρουσίαση των ευρημάτων που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Ανέφερε επίσης πως οι εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο ενδεχομένως να επισκεφθούν και τις σκηνές των ερευνών, επαναλαμβάνοντας ότι ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα