Ενώ η Κίνα κλείνει Εκκλησίες ο ΠτΔ κάνει συνεργασίες .. Πολιτισμού

Όλα στραβά και ανάποδα γίνονται στη νήσο των παθών και μάλιστα τις ημέρες των παθών του Χριστιανισμού, της σταύρωσης του Ιησού Χριστού και των καταδιώξεων των Χριστιανών τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και ανά τον κόσμο και στην Κίνα, μια χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ! Εκτός του ότι οι λέξεις έχασαν πλέον την αξία τους. Και η Κίνα τώρα πλάι στις ΗΠΑ … θεωρεί τον εαυτό της «στρατηγικό εταίρο» της Κυπριακής Δημοκρατίας! Αλλά δεν μας λένε λέξη για τις 40,000 Αττίλες και τις 300,000 και βάλε, κουβαλητούς

(squatters) από την Ανατολία στα καταπατημένα, κλεμμένα σπίτια και περιουσίες μας, στην κατεχόμενη Κύπρο μας.

«Στρατηγικός εταίρος η Κύπρος, είπε στον Πρόεδρο ο Σι Ζινπίνγκ»

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Προεδρικού Μεγάρου τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη συνόδεψαν στην Κίνα οι Υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

Στις συναντήσεις των με τον Πρόεδρο της Κίνας κ. Σι Ζινπίνγκ, ο τελευταίος είπε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα του ενδιαφέρεται να μελετήσει ζητήματα που αφορούν στις τριμερείς συνεργασίες … όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες και ο Πολιτισμός. Σημείωσε ακόμη ότι σύντομα η Κίνα θα δημιουργήσει Πολιτιστικό Κέντρο στην Κύπρο και επεσήμανε πως η χώρα του επιθυμεί την ενίσχυση των διμερών σχέσεών της με την Κύπρο σε όλους τους τομείς. Τονίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ένα αξιόπιστο εταίρο και καλό φίλο της Κίνας, ο Πρόεδρος της χώρας σημείωσε ότι Κύπρος και Κίνα έχουν τις ίδιες αρχές και υπάρχει βαθιά κατανόηση μεταξύ τους για ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων».

« (Ο δε) Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον Κινέζο ομόλογό του ότι η Κύπρος αποτελεί έναν από τους καλύτερους Πρεσβευτές της Κίνας εντός της ΕΕ σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Κίνας». (η υπογράμμιση της γράφουσας). Δηλαδή κύριε Αναστασιάδη;

«Στο πλαίσιο της συνάντησης υπεγράφη Εκτελεστικό Πρόγραμμα Πολιτιστικής Συνεργασίας για την περίοδο 2019-2022, που υπέγραψε εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, και Μνημόνιο για Συνεργασία στο πλαίσιο του Δρόμου του Μεταξιού, Οικονομικής Ζώνης, για το «21st century Maritime Silk Road Initiative», το οποίο υπεγράφη από την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων» έγραψε η ανακοίνωση.

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέρεμυ Χάντ

Την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, 21 Απριλίου 2019, συμπτωματικά την ίδια μέρα της βομβιστικής τρομοκρατικής θανατηφόρας επίθεσης σε Εκκλησίες στην Σρι Λάνκα η βρετανική εφημερίδα Μέιλ της Κυριακής δημοσίευσε ένα βαρυσήμαντο άρθρο του νυν Υπουργού Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέρεμυ Χάντ, σχετικά με τη φωτιά στη Notre Dame. To οποίο έμελλε να βγει τόσο σύντομα προφητικό. Τίτλος «Notre Dame was a tragedy, but in too many parts of the world it's the Christian congregation that perishes: article by Jeremy Hunt». (Η Notre Dame ήταν μια τραγωδία, αλλά σε πάρα πολλά μέρη, του κόσμου είναι οι Χριστιανοί πιστοί που χάνονται: άρθρο του Τζέρεμυ Χάντ.)

Έγραψε μεταξύ άλλων ο Τζέρεμυ Χάντ:

«… Σε σύνολο 245 εκατομμύρια Χριστιανοί ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν καταπίεση σύμφωνα με την οργάνωση Open Doors. Και πέρσι πέραν των 4,000 Χριστιανών σκοτώθηκαν λόγω της θρησκείας τους. Το 2015, οι Χριστιανοί αντιμετώπισαν παρενοχλήσεις από κυβερνήσεις ή κοινωνικές ομάδες σε 128 χώρες, σύμφωνα με το Pew Research Centre. Το 2016, ο αριθμός αυξήθηκε σε 144. Η Κίνα επιβάλει « τους πλέον δυνατούς κυβερνητικούς περιορισμούς.

Στην Μέση Ανατολή π.χ. η επιβίωση του Χριστιανισμού, ως θρησκεία σήμερα κινδυνεύει (θανάσιμα). Ένα αιώνα πριν, σχεδόν 20% των ανθρώπων στην περιοχή ήσαν Χριστιανοί, σήμερα ο αριθμός αυτός είναι κάτω του 5%... Η πικρή ειρωνεία είναι ότι η Χριστιανοσύνη απομακρύνεται από το τόπο γέννησής της… Ανήσυχη να μην προσβάλει μειονότητες ή να φαίνεται «αποικιοκρατική» σε περιοχές με ταραχές ανά τον κόσμο, βρετανικές κυβερνήσεις έχουν κατά καιρούς κρυφτεί πίσω από την αρχή ότι όλες οι θρησκείες πρέπει να προστατεύονται. Αλλά, αυτό πρέπει να περιλαμβάνει και την Χριστιανοσύνη… Και όμως η Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πέρασε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δίχως ούτε μία αρνητική ψήφο το 1948, υποστηρίζει ‘ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας’. Η διακήρυξη ξεκάθαρα λέγει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ΄εξασκεί, η θρησκεύεται και να σέβεται’ την θρησκεία του…»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Υπουργού Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέρεμυ Χάντ πατώντας ΕΔΩ

Έκθεση για τις καταδιώξεις των Χριστιανών

Είναι άξιο λόγου το άρθρο γιατί πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που εν υπηρεσία Υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας γράφει ένα τέτοιο άρθρο. (Στο οποίο ο Τζέρεμυ Χάντ επικρίνει ευθέως και τις λανθασμένες πολιτικές του υπουργείου του που συνεχίζονται, και που πρέπει να περιλαμβάνουν και την λανθασμένη πολιτική του Φόρειν ΄Οφις έναντι της Κύπρου και του 82% του Χριστιανικού πληθυσμού της που καταδίκασαν από το 1955 στα χέρια των Τούρκων). Να σημειωθεί επίσης, ταυτόχρονα, ότι ο Τζέρεμυ Χάντ εξουσιοδότησε εδώ και εβδομάδες τον Αγγλικανό Επίσκοπο του Truro (Rev’d Philip Mounstephen) να του ετοιμάσει μια ανεξάρτητη έκθεση για τις καταδιώξεις των Χριστιανών ανά τον κόσμο και τις προσπάθειες του Φόρειν ΄Οφις για αντιμετώπιση των καταδιώξεων των χριστιανών.

Έχουμε στείλει μαρτυρίες

Παρεμπιπτόντως δεχόμενος τον διορισμό ο Αιδεσιμότατος Επίσκοπος ανακοίνωσε ότι δέχεται μαρτυρίες για την έκθεσή του. Ορισμένοι στην ομογένεια Βρετανίας (περιλαμβανομένης και της γράφουσας) έχουμε ήδη στείλει εμπεριστατωμένες μαρτυρίες για τις τουρκικές καταδιώξεις και συλήσεις των Εκκλησιών μας στο κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος της ΚΔ, με φωτογραφικό υλικό και όχι μόνον κατά τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές και μετά. Η προκαταρκτική έκθεση του Επισκόπου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών.

Ντοκιμαντέρ για τις καταδιώξεις Χριστιανών στην Κίνα

Στις δε 20 Απριλίου 2019 ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού Sky στο Λονδίνο, πρόβαλε τις καταδιώξεις των Χριστιανών στην Κίνα και το κλείσιμο των Εκκλησιών. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ:

Κρυφή Εκκλησία (όπως είχαμε κάποτε το Κρυφό Σχολείο επί τουρκοκρατίας)

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα στην ΚίναΚίνα είναι άθεη χώρα να τονιστεί) απαγορεύει κάθε θρησκεία που δεν αναγνωρίζει την δική του ανωτερότητα πάνω από όλα. Μέχρι που έχουν ξανα-μεταφράσει τη Βίβλο για να προβάλει, κατά την κυβέρνηση, τη σωστή κατανόηση. Αλλά από πέρσι καταδιώκονται οι Εκκλησίες με κλείσιμο, και οι Χριστιανοί εκδιώκονται και προσπαθούν να διατηρήσουν την πίστη τους με κρυφές Εκκλησίες… Το Κομμουνιστικό Κόμμα βλέπει απειλές παντού…» εξηγεί το ντοκιμαντέρ, γυρισμένο στην Κίνα υπό την παρακολούθηση των κινέζων αστυνομικών…

«Ξυπνείτε! Ο Χριστιανισμός καταδιώκεται, φυλακίζεται, εξοντώνεται, ξανασταυρώνεται»

Στο ίδιο πνεύμα και ανήσυχα προειδοποιητικό, δίχως να έχουν καμία απολύτως σχέση οι δυο αρθρογράφοι, και το άρθρο του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη στη Σημερινή 28.4.2019 με τον πιο πάνω τίτλο.

Όπως επίσης την ίδια μέρα (28.4.2019) το άρθρο του Giulio Meotti στο Gatestone Institute “Annihilation of Christian Life and People: Where is the Outrage in the West? Meeting Catastrophe with Indifference” (Η εξαφάνιση της Χριστιανικής ζωής και ανθρώπων – που είναι η οργή της Δύσης αντιμετωπίζεται η καταστροφή με την αδιαφορία). Στο οποίο τονίζεται ότι «Οι Ισλαμιστές εξτρεμιστές είδαν ότι η Δύση δεν έχει επιστρατευθεί να εμποδίσει την καταπίεση των Χριστιανών, σαν και να υπήρξε μια περίεργη σύγκλιση μεταξύ της σιωπής μας και του σχεδίου εθνικού ξεκαθαρίσματος του Ισλαμικού Κράτους, με στόχο την εξουδετέρωση των Χριστιανών».

Ποίες ίδιες αρχές άραγε;

Και όλα αυτά, καθώς ο χριστιανός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την χριστιανική κουστωδία του, βρίσκονταν που; Στην Κίνα! Και συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Κίνας (που καταδιώκει τους Χριστιανούς, κλείνει Εκκλησίες και απαγορεύει το θρήσκευμα) ότι «Κύπρος και Κίνα έχουν τις ίδιες αρχές» και του είπε ότι «η Κύπρος αποτελεί ένα από τους καλύτερους Πρεσβευτές της Κίνας εντός της ΕΕ...» Και ο χριστιανός Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας. Η δε Κίνα θα δημιουργήσει Πολιτιστικό Κέντρο στην Κύπρο! Για ποιο πολιτισμό άραγε;

Και μιλάμε για την Κίνα, μία από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του διεθνούς οργανισμού που το 1948 ψήφισε τη Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δίχως μία αρνητική ψήφο, η οποία υποστηρίζει ‘ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας’. Μια Διακήρυξη που η Κίνα ως μέλος του Σ.Α του ιδίου οργανισμού οφείλει να σέβεται εμπράκτως…

Αλοίμονο, όμως, όχι μόνο η Κίνα αλλά όλες οι χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δυστυχώς παραβιάζουν τις ίδιες αρχές που οι ίδιες ψήφισαν. Με πρώτο και χείριστο παράδειγμα την υποστήριξή τους προς την ρατσιστική, απαρτχάιντ, διαιρετική, βρετανο-τουρκική δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, όπως την επέβαλαν οι συγγραφείς των ψηφισμάτων για την Κύπρο και ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής της Κύπρου, Βρετανοί. Με την μισητή διαιρετική τους πολιτική από το 1955… Και ακόμα χειρότερα, συμβαδίζουν μαζί τους για το έγκλημα αυτό και οι διαδοχικές κυπριακές κυβερνήσεις από το 1990 τουλάχιστον, και εντεύθεν. Από τότε που οι Βρετανοί εμπνευστές της ΔΔΟ κατάφεραν να την περάσουν στο ψήφισμα του Σ.Α (!) 649/90 επί προέδρου Γιώργου Βασιλείου…… Άσχετο αν τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν το απαρτχάιντ ως έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας από το 1973…

Επισημαίνω εδώ ότι ειρωνικά η Κίνα, έχει επικυρώσει την Σύμβαση του ΟΗΕ εναντίον του Εγκλήματος του Απαρτχάιντ στις 18 Απριλίου 1983 (μεταξύ των 109 χωρών που την επικύρωσαν), αλλά παραδόξως και όχι τυχαία προφανώς, τόσο το θύμα η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και οι τρείς περιβόητες εγγυήτριες της δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο) ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ!

Μπορείτε να δείτε του λόγου το αληθές στον σύνδεσμο πιο κάτω με τον κατάλογο των χωρών που την έχουν επικυρώσει:

International Convention on the Suppression and Punishment of the Crime of Apartheid

New York, 30 November 1973

https://treaties.un.org/Pages/ViewDetails.aspx?src=IND&mtdsg_no=IV-7&chapter=4&clang=_en

Ναι, Κύπρος και Κίνα έχουν σε κάποιο σημείο «ίδιες αρχές». Όσον αφορά την απαρτχάιντ Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική ομοσπονδία…

Εν κατακλείδι η συμπεριφορά, των κατά τα άλλα χριστιανικών κρατών στον ΟΗΕ, την ΕΕ, σήμερα δεν διαφέρει από εκείνη των ιδίων κρατών που ενόσω γνώριζαν τις σφαγές, ατιμίες, και κάθε λογής βαρβαρότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κυρίως τον αιματηρό της στόχο εξουδετέρωσης των χριστιανικών μειονοτήτων της και ενόσω είχαν τις μαρτυρίες και τεκμήρια, τα φύλαξαν στα αρχεία τους! Και δεν έκαναν τίποτα να προστατεύσουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς που σφάγιαζε, βίαζε, σταύρωνε και εξουδετέρωνε… Σήμερα η ιστορία, λόγω εκείνης της ατιμωρησίας που πρόσφεραν στους Τούρκους δολοφόνους, γενοκτόνους, επαναλαμβάνεται. Με περισσότερους παίχτες, μαζί παθητικά και θύματά της, για να δώσει το τελευταίο μαχαίρωμα στον Χριστιανισμό… Όπως σωστά επεσήμανε ο Giulio Meotti «σαν και να υπήρξε μια περίεργη σύγκλιση μεταξύ της σιωπής μας και του σχεδίου εθνικού ξεκαθαρίσματος του Ισλαμικού Κράτους, με στόχο την εξουδετέρωση των Χριστιανών»…

Της Φανούλας Αργυρού

Ερευνήτριας/δημοσιογράφου Λονδίνο

Keywords
κινα, εκκλησιες, the west, new york, οηε, ηπα, κυπρος, υπουργοι, μνημονιο, road, initiative, πασχα, tragedy, world, doors, ειρωνεία, sky, life, people, west, ελλαδα, york, https, τεκμηρια, εφημεριδα δημοκρατια, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, πασχα 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, φωτια, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, θεμος αναστασιαδης, νίκος αναστασιάδης, ξανα, χωρες, δημοκρατια, ηνωμενα εθνη, ηπα, θρησκειες, κυπρου, λονδινο, ντοκιμαντερ, οηε, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, σρι λανκα, people, αρθρο, ανθρωπος, απαρτχαιντ, εβδομαδες, γινονται, δυστυχως, δειτε, δικη, δωσει, ειπε, υπαρχει, ειρωνεία, εκθεση, εκκλησια, εφημεριδα, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υφυπουργος, θρησκεια, ιησου, μειλ, κυβερνηση, κυριε, κομμα, μπορειτε, νικο, πηγες ενεργειας, πιστη, σαββας, συντομα, σπιτια, σχολειο, τουρκια, τιτλος, υπουργος παιδειας, φορα, χειροτερα, χριστιανισμος, sky, δικαιωμα, doors, road, χωρα, κωστας, λεξεις, life, ομαδες, οργη, πηγες, tragedy, υλικο, world, χερια, york
Τυχαία Θέματα