Ανέπνευσε η ΑΕΛ, τραγωδία για Ομόνοια

Μετά από οκτώ αγώνες η ομάδα της Λεμεσού κατέκτησε τρεις βαθμούς, επικρατώντας της Ομόνοιας με 2-1

ΑΕΛ 2
Σαρδινέρο 60΄, Σέμα 75΄
ΟΜΟΝΟΙΑ 1
Σέρινταν 87΄

Από τις 19 Σεπτεμβρίου και για οκτώ αγώνες η ΑΕΛ δεν είχε καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης. Το αρνητικό αυτό σερί σταμάτησε χθες, με την επικράτησή της επί της Ομόνοιας με 2-1, με σκόρερ τους Σαρδινέρο και Σέμα, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που λανθασμένα καταλόγισε ο διαιτητής της συνάντησης Αβραάμ Τσούκκας. Πλέον η ομάδα της Λεμεσού,

που παρουσίασε αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο β΄ ημίχρονο, ξεκόλλησε από τους εννέα βαθμούς, φτάνοντας στους 12.

Η Ομόνοια, σαφώς καλύτερη στο α΄ ημίχρονο, στην επανάληψη παρουσίασε προβλήματα, αφού χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη απειλή ήταν στο 78΄ από τον Μαργκάσα. Η μείωση του σκορ από τον Σέρινταν ήρθε κάπως αργά, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για την ισοφάριση, πληρώνοντας ουσιαστικά τα δύο τραγικά λάθη, του Γκουλόν και του διαιτητή Αβραάμ Τσούκκα. Δικαιολογημένα οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Αβραάμ Τσούκκα, μένοντας πλέον στους 20 βαθμούς και δέκα πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι δυο ομάδες δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο α΄ ημίχρονο, με την Ομόνοια σαφώς να έχει την υπεροχή των κινήσεων, να έχει στην κατοχή της την μπάλα, δημιουργώντας μια τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αρχικά με τον Κιρμ και στη συνέχεια με τον Σκέμπρι. Ένα δεκαπεντάλεπτο ήταν αυτό που οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, καθώς απώλεσαν καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ντεγκρά. Η υπεροχή της Ομόνοιας φαίνεται και από το ποσοστό κατοχής της μπάλας, το οποίο έφτασε στο 64%.

Από την άλλη, η ομάδα του Μάκη Χάβου απέδωσε μέτριο ποδόσφαιρο. Την περισσότερη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου βρισκόταν πίσω από την μπάλα, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την καλή ανασταλτική λειτουργία και το μηδέν στην άμυνα. Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου η εικόνα στον αγώνα παρέμενε η ίδια, με την Ομόνοια να έχει την υπεροχή και την ΑΕΛ να αμύνεται. Όμως η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε το προβάδισμα στο σκορ, ύστερα από τραγικό λάθος του Γκουλόν. Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα με λανθασμένο τρόπο, αυτή βρήκε τα πόδια του Σαρδινέρο, άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίκτυα της εστίας του Παναγή, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-0 για την ΑΕΛ.

Λανθασμένη απόφαση
Στο 73΄ ο διαιτητής της συνάντησης Αβραάμ Τσούκκας καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ. Παράβαση που ποτέ δεν έπρεπε να δοθεί, με τον διαιτητή να υποπίπτει σε μεγάλο λάθος. Συγκεκριμένα, Μπεμπέ και Σαρδινέρο διεκδίκησαν την μπάλα, με τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας να βρίσκει πρώτος την μπάλα και όχι τα πόδια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέμα, ο οποίος έγραψε το 2-0 για την ομάδα της ΑΕΛ.

Μείωσε η Ομόνοια
Από το 84΄ η ΑΕΛ αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σιέλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ομόνοια να πιέσει ακόμα περισσότερο και δύο λεπτά αργότερα μείωσε το σκορ με τον Σέρινταν.

Η ασφυκτική πίεση των ποδοσφαιριστών του Μιλόγεβιτς συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ζήτησε πέναλτι. Αρχικά εκτελέστηκε το κόρνερ, με τον Σέρινταν να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Αϊρόσα. Η μπάλα κτύπησε στο χέρι του, αλλά ήταν από κοντινή απόσταση και ήταν στην κρίση του διαιτητή να υποδείξει την παράβαση.

Διαιτητής: Α. Τσούκκας
Κίτρινες: Κουταντέρ /Μαργκάσα, Μπαντιμπαγκά, Κιρμ, Γκουλόν, Μπεμπέ, Χαφέζ
Κόκκινη: Σιέλης (2η κίτρινη)

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σιέλης, Αντράντε, Ελευθερίου (82΄ Αρούα), Σοάρες, Οχένε (71΄ Φέλτσερ), Κουταντέρ, Ρομπέρ, Σταύρου (54΄ Σέμα), Σαρδινέρο
ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρόμαρικ, Γκουλόν, Χαφέζ, Οικονομίδης (65΄ Μπεμπέ), Μαργκάσα (82΄ Ρουσίας), Ασίς, Κιρμ, Μπαντιμπάγκα (76΄ Σέρινταν), Σκέμπρι

ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
15΄ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Κιρμ έκανε την ατομική ενέργεια, έπιασε το σουτ, με τον Ντεγκρά να διώχνει την μπάλα. Στη συνέχεια ο Σλοβένος πήρε το ριμπάουντ, έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει στον Σκέμπρι, ο οποίος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
20΄ Νέα απειλή για την Ομόνοια. Από τον άξονα ο Μαργκάσα δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει έξω.
40΄ Ο Γκουλόν αντικανονικά σταμάτησε τον Σαρδινέρο εκτός περιοχής, δεχόμενος την κίτρινη κάρτα. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ ζήτησαν την κόκκινη κάρτα, ωστόσο υπήρχε ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας αριστερά.
43΄ Φάουλ του Ρομπέρ, δύσκολα ο Παναγή έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σταύρου εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Παναγή να απομακρύνει ασταθώς την μπάλα, αλλά ο Αντράντε από κοντά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίκτυα.
45΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Οικονομίδης από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, με τον Σκέμπρι από πολύ κοντά να κάνει την προβολή, αλλά να μην μπορεί να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.
60΄ 1-0. Τραγικό λάθος από τον Γκουλόν. Επέλεξε λανθασμένο τρόπο να απομακρύνει την μπάλα, η οποία βρήκε τα πόδια του Σαρδινέρο και κατέληξε στα δίκτυα.
66΄ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Σέμα έκανε την ατομική ενέργεια, εντός περιοχής γύρισε την μπάλα στον Κουταντέρ, το σουτ του οποίου βρήκε πόδια αμυντικού της Ομόνοιας.
70΄ Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Κουταντέρ έκανε το σουτ, ο Σιέλης άλλαξε την πορεία της μπάλας με νέο σουτ και ενστικτωδώς ο Παναγή απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του.
75΄ 2-0. Πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ, που κακώς δόθηκε από τον Αβραάμ Τσούκκα. Ο Σεμά από τα έντεκα βήματα έγραψε το 2-0.
78΄ Σουτ του Μαργκάσα, το οποίο ο Ντεγκρά μπλόκαρε.
84΄ Με δέκα ποδοσφαιριστές η ΑΕΛ, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Σιέλη.
87΄ 2-1. Ο Χαφέζ εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Σέρινταν να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.
90΄ +2΄ Η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι για χέρι του Αϊρόσα ύστερα από κεφαλιά του Σέρινταν.

Αντιδράσεις προς τη διοίκηση
Ένταση προκλήθηκε από μερίδα του κόσμου της Ομόνοιας μετά το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ. Συγκεκριμένα, κατευθύνθηκαν προς τον χώρο όπου βρίσκονταν μέλη της διοίκησης των «πρασίνων». Χτυπούσαν το προστατευτικό γυαλί, ενώ επιτέθηκαν φραστικά προς τα μέλη της διοίκησης.

Η όλη κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τα επίσημα του γηπέδου τα μέλη της διοίκησης της Ομόνοιας. «Ο Ομονοιάτης -και αυτό πάει για όλους μας- δεν έχει συνηθίσει να βλέπει την ομάδα στην 6η θέση. Όλοι αγαπάμε αυτή την ομάδα και πληγωνόμαστε. Όταν είσαι πικραμένος όπως όλοι μας, αντιδράς. Απ' εκεί και πέρα δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι. Είμαστε όλοι σε πολύ κακή κατάσταση. Ας βάλουμε όλοι μια άνω τελεία και θα πούμε περισσότερα τις επόμενες μέρες», ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέα Δημητρίου για το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Μιλόγεβιτς: «Κάναμε τραγικά λάθη»
Ο προπονητής της Ομόνοιας Βλάνταν Μιλόγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για τραγικά λάθη της άμυνας, για το πέναλτι που, όπως είπε, δεν ήταν, αλλά και για τις μετεγγραφές.

«Ήρθαμε εδώ να παίξουμε ένα ντέρμπι και ήμασταν πολύ αποφασισμένοι να πάρουμε το αποτέλεσμα. Κάναμε απίστευτα τραγικά λάθη πίσω και προσπαθώ να βρω τους τέσσερεις παίκτες πίσω, να δω τι φταίει. Ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι και υπήρξαν κάποια διαστήματα που ήταν όπως τα θέλαμε και η ΑΕΛ δεν μας απείλησε καθόλου. Όμως στο ποδόσφαιρο καμιά φορά έρχεται το λάθος και εμείς βάλαμε γκολ μόνοι μας. Εκτός από αυτό, έχουμε και πρόβλημα επικοινωνίας και αυτό το γκολ προήρθε απόλυτα από τη λανθασμένη επικοινωνία του αμυντικού με τον τερματοφύλακα. Μετά ήρθε αυτό το πέναλτι, για το οποίο εγώ δεν θέλω να μιλήσω. Δεν γνωρίζω και τους νόμους για αυτά, ίσως εδώ δεν πρέπει να μιλάμε. Από τον πάγκο νομίζω πως δεν ήταν πέναλτι. Μπορείτε να με τιμωρήσετε, δεν ξέρω ποιοι είναι οι κανονισμοί. Μια ομάδα και τέλεια να είναι, χρειάζεται πάντα νέο αίμα σε όλες τις γραμμές. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα με απαιτήσεις. Αν θέλεις να έχεις απαιτήσεις, χρειάζεσαι τέτοιους παίκτες».

Χάβος: «Η ομάδα έχει προβλήματα»
Ο προπονητής της ΑΕΛ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για δουλειά καθώς, όπως είπε, η ομάδα του έχει προβλήματα.
«Είμαι εδώ και ένα μήνα στην ΑΕΛ και δεν έχω αναφερθεί καθόλου στο παρελθόν και ούτε πρόκειται να το κάνω. Όμως είναι σαφές πως η ομάδα έχει προβλήματα. Η Ομόνοια ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και μπορούσε να προηγηθεί, για να είμαστε δίκαιοι. Στο ημίχρονο κάναμε συζήτηση με τους παίκτες, προσπαθήσαμε να τους τονώσουμε την ψυχολογία. Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά μπήκαν πολύ δυνατά, προηγηθήκαμε ανέλπιστα, αλλά στο ποδόσφαιρο τα λάθη πληρώνονται από όλους μας. Μετά κάναμε 2-3 ευκαιρίες και μπορούσαμε να βάλουμε άλλο ένα τέρμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα