Α.Νεοφύτου: Απαράδεχτο εισιτήριο για Αθήνα πιο ακριβό από Ν. Υόρκη

«Είναι απαράδεχτο, ένα εισιτήριο μέχρι την Αθήνα να είναι πιο ακριβό από το εισιτήριο να πας στη Νέα Υόρκη. Απαράδεχτα πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα, για την έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων από τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας προς

συγκεκριμένους προορισμούς στην Ελλάδα, ρωτήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και απάντησε ως εξής:

«Ήδη από το πρωί έχω αποστείλει επιστολή, με απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της επιτροπής προστασίας του ανταγωνισμού. Κι αυτά είναι τα ζητήματα που έχει αυτεπάγγελτα κατά την ταπεινή μου άποψη και αρμοδιότητα και ευθύνη η επιτροπή προστασίας του ανταγωνισμού να επέμβει, γιατί είναι απαράδεχτο αυτό που συμβαίνει. Είναι θέμα που θα κρίνει η επιτροπή αν θα το εξετάσει ή όχι. Δεν θέλω να προκαταλάβω την απόφασή τους αυτεπάγγελτα, να το εξετάσουν ή να πάρουν οποιαδήποτε μέτρα, αλλά θα πω την άποψη μου. Υπάρχει πρώτον, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Δεύτερον θεωρώ πως πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρχει καρτέλ μεταξύ του ολιγοπωλίου των αεροπορικών αερογραμμών που δραστηριοποιούνται με έδρα το αεροδρόμιο Λάρνακας και δευτερευόντως το αεροδρόμιο της Πάφου. Είναι απαράδεχτο, ένα εισιτήριο μέχρι την Αθήνα να είναι πιο ακριβό από το να βρεις εισιτήριο να πας στη Νέα Υόρκη. Απαράδεχτα πράγματα. Θεωρώ πως η πολιτεία έχει τους μηχανισμούς να δράσει. Αλλά και το μήνυμα το πολιτικό προς όσους, επιχειρηματικά έχουν την δράση τους με πελάτες τους Κύπριους ταξιδιώτες και καταναλωτές. Όσοι δείχνουν ασέβεια, εκμεταλλευόμενοι ολιγοπώλια και δεσπόζουσα θέση, αυτές δεν είναι σωστές επιχειρηματικές πρακτικές. Και θα την πληρώσουν, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση. Οι καταναλωτές, η αγορά αλλά και οι εποπτικές αρχές μπορεί να καθυστέρησαν αλλά θα βρεθούν λύσεις και ζημιωμένοι θα είναι αυτοί που, ενώ είχαν δεσπόζουσα θέση, θεώρησαν πως μπορούν να την εκμεταλλευτούν για πρόσκαιρα υπέρ-κέρδη. Αγνοώντας ότι υπάρχει και το αύριο, και ο επόμενος μήνας και ο επόμενος χρόνος και ο καταναλωτής, αυτόν που τον εκμεταλλεύεται, όταν έχει άλλες επιλογές, δεν θα τον ξαναχρησιμοποιήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα