ΠτΔ: Τα νομοσχέδια ΓεΣΥ εγκρίνονται στο ερχόμενο Υπουργικό

Την ικανοποίηση του για τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΓεΣΥ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου του Κέντρου Υγείας Λατσιών.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η ανέγερση ενός ακόμη Κέντρου Υγείας στον τόπο μας κρίθηκε απαραίτητη, καθώς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει κάθε κράτος να την παρέχει στο πιο υψηλό δυνατό επίπεδο.

Είναι καλά γνωστό

ότι μπορεί οι διάφορες κατά καιρούς Κυβερνήσεις, της παρούσας μη εξαιρουμένης, να έχουμε κάνει βήματα προόδου σε πολλούς τομείς. Εκεί που υστερήσαμε ήταν στον τομέα της υγείας. Γι’ αυτό και δεν μπορώ παρά με ιδιαίτερη ικανοποίηση να χαιρετίσω το γεγονός πως ύστερα από δύο δεκαετίες περίπου από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΓεΣΥ, με μια πρωτόγνωρη συναντίληψη οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε αποφασίσει και προχωρούμε – στο ερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκριθούν τα δύο νομοσχέδια, δηλαδή του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης – έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να ανταποκριθεί το κράτος στις υποχρεώσεις του έναντι του πολίτη.

Το έργο που σήμερα βρίσκεται υπό ανέγερση και του οποίου τον θεμέλιο λίθο θα θέσω, αποτελεί και εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο, δηλαδή της υποχρέωσης του κράτους σε περιφερειακά κέντρα πρωτοβάθμιας ιατρικής, να αποσυμφορήσει από τη μια Γενικά Νοσοκομεία, να συμβάλει στην αυτονόμηση, αλλά και να παρέχει άμεσα ιατρικές υπηρεσίες στις περιοχές όπου μεγάλοι πληθυσμοί κατοικούν.

Το Ιατρικό Κέντρο των Λατσιών δεν θα καλύψει μόνο την πόλη των Λατσιών αλλά και της γύρω περιοχής. Κατά αυτόν τον τρόπο θα είναι μια άμεση παροχή της οφειλομένης από το κράτος παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Θέλω πραγματικά να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν μεθοδικά, τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους προηγούμενους, που όλοι μαζί προσπάθησαν έτσι ώστε κάποια στιγμή όχι απλά να παραμένουμε στους σχεδιασμούς και τις υποσχέσεις, αλλά να προχωρούμε στην υλοποίηση.

Θέλω να ελπίζω ότι σύντομα, τον Μάιο θα έχουμε την ευτυχία, τη χαρά να το εγκαινιάσουμε και έτσι οι πολίτες να ζήσουν και να βιώσουν από κοντά αυτό που το κράτος τους χρωστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα