Αναζητώντας το ΝΟΡΑΤΛΑΣ: Εντοπίστηκε μεταλλικό κομμάτι 50εκ.

Μεταλλικό κομμάτι 50 εκατοστών εντόπισε συνεργείο που διενεργεί την ανασκαφή για το μοιραίο Νοράτλας, που κατέπεσε στις 22 Ιουλίου του 1974 από φίλια πυρά στην περιοχή της Μακεδονίτισσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα Πολίτης, συνεργείο το οποίο διενεργεί την ανασκαφή εντόπισε το πρώτο κομμάτι του μοιραίου μεταγωγικού.


Το γεγονός, ενισχύει τις ενδείξεις ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται κάτω από το μνημείο που στήθηκε εις μνήμην των πεσόντων καταδρομέων αεροπόρων που επέβαιναν σ' αυτό, αλλά και σε όλων εκείνων που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική

εισβολή του 1974.

Το συγκεκριμένο κομμάτι εντοπίστηκε μετά από σάρωση της περιοχής, με ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων και εκρηκτικών.


Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο εσωτερικό της ατράκτου του Νοράτλας που σύμφωνα με μαρτυρία από τον οδηγό του εκσκαφέα, κλήθηκε να σκεπάσει τα συντρίμμια του μοιραίου μεταγωγικού, στο οποίο πιστεύεται ότι θάφτηκαν μισοκαμμένες σοροί κάποιων εκ των επιβαινόντων καταδρομέων.

Μετά την ταυτοποίηση των 12 καταδρομέων που τάφηκαν στο κοιμητήριο Λακατάμειας, στην υπό εξέλιξη ανασκαφή αναζητούνται τα λείψανα των υπολοίπων 19 καταδρομέων και αεροπόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα