Αναβρασμός στο Ζύγι- Δεν αποκλείουν κινητοποιήσεις για στρατόπεδο

Τους λόγους για τους οποίους εμμένουν στην άρνηση για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς, εξήγησε στο Sigmalive η κοινοτάρχης του Ζυγίου, Γεωργία Μιχαήλ.

Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε από το 2017 είχαν αποστείλει σχετικές επιστολές στο κράτος ζητώντας αξιοποίηση του χώρου του του πρώην στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς χωρίς να λάβουν οποιαδήποτε απάντηση.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, χωρίς

να τους ενημερώσει, σύμφωνα με καταγγελίες της Γεωργίας Μιχαήλ.

Έκτοτε οι κάτοικοι αντιτίθενται στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας, ενώ χθες το βράδυ ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα για δημιουργία μελέτης όσον αφορά στις επιπτώσεις του κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, πως θα είναι συγκεκριμένα βιώσιμο και για τα ίδια τα παιδιά. Την ίδια ώρα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου, ζητά την παγοποίηση των έργων μέχρι την ολοκλήρωση της εν λόγω μελέτης. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την κοινοτάρχη, ζητούν επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και την Υπουργό Εργασίας.

Μάλιστα, η κοινοτάρχης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων εάν συνεχιστούν τα έργα της κυβέρνησης στην περιοχή, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια ενημέρωση των κατοίκων για να μην βρίσκονται μπροστά στο «άγνωστο».

Να θυμίσουμε ότι κάτοικοι Ζυγίου και της γύρω περιοχής, απέτρεψαν το πρωί της Τρίτης (6/11) εργάτες του Τμήματος Δημοσίων Εργων να προβούν σε καταγραφή των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο «Χαρίλαου Μιχαήλ» το οποίο θα στεγάσει το Κέντρο Φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών πολιτικών προσφύγων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα γύρω στις εννέα το πρωί, τεχνικοί - υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Εργων μετέβησαν στο πρώην στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς με στόχο να καταγράψουν τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις και να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ορισμένα από τα κτίρια.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Εργων έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της Κοινότητας Ζυγίου οι οποίοι μετέβησαν στο χώρο και άρχισαν να λογομαχούν μαζί τους.

Γύρω στους 40 – 50 κάτοικοι Ζυγίου και της γύρω περιοχής συγκεντρώθηκαν τελικά στο πρώην στρατόπεδο ενώ άλλοι κάτοικοι μαζεύτηκαν έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό, όπου μετέβησαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Εργων.

Μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε όπως οι υπάλληλοι του Τμήματος σταματήσουν την εργασία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει και να φύγουν από το χώρο.

Περίπου 15 αστυνομικοί του Σταθμού Ζυγίου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας μετέβησαν έξω από το στρατόπεδο και κατάφεραν τελικά να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Γύρω στις 10.30 οι κάτοικοι έφυγαν από την περιοχή, ωστόσο άφησαν έξω από την πύλη του πρώην στρατοπέδου ένα διπλοκάμπινο αυτοκίνητο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, με στόχο να αποτρέψουν την είσοδο σε οποιονδήποτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα