«Αναβρασμός» στη Βρετανία λόγω της αναμενόμενης εκλογής Μπ.Τζόνσον

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί την Τετάρτη, πριν την αναμενόμενη απόλυσή του, από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διαφαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

“Είμαι σίγουρος ότι θα με διώξει. Θα παραιτηθώ πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο,” δήλωσε ο Χάμοντ στο BBC.

“Υποθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον γίνεται πρωθυπουργός, κατανοώ ότι οι όροι συμμετοχής στην κυβέρνησή του, θα συμπεριλαμβάνουν και την αποδοχή μιας εξόδου χωρίς συμφωνία από την ΕΕ, την 31η Οκτωβρίου. Αυτό

είναι κάτι το οποίο δεν θα υπόγραφα ποτέ,” εξήγησε ο ίδιος.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να εργαστεί για να βοηθήσει τις μικρότερες επιχειρήσεις για ένα πιθανό Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα, ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός Στίβεν Μπέρκλεϊ.

“Υπάρχει μία διαφορά μεταξύ της προετοιμασίας αρκετών μεγάλων επιχειρήσεων και της τρέχουσας θέσης των μικρότερων και μεσαίων επιχειρήσεων,” δήλωσε ο ίδιος στο Sky News.

“Αρκετές από τις μικρές επιχειρήσεις ακούνε μέλη του κοινοβουλίου [να λένε] πως η μη συμφωνία δεν θα υπάρχει στο τραπέζι κι έτσι, υποθέτουν πως δεν χρειάζεται να προετοιμαστούν,” πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας Τομπίας Έλγουντ είπε σήμερα απευθυνόμενος σε άλλους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που διεκδικούν την πρωθυπουργία, να σταματήσουν να μιλούν για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τονίζοντας ότι η επιλογή αυτή, δεν προσφέρει λύση.

Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που την πρωθυπουργία αναλάβει ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον έχει υποσχεθεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, την 31η Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα