Αναβολή στην υπόθεση των "13" για τη ΣΠΕ Αγ. Φύλας

Ούτε και σήμερα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στα 13 πρόσωπα για τις τρεις υποθέσεις σύναψης δανείων από την πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς της απαιτούμενες εξασφαλίσεις, αφού ζητήθηκε νέα αναβολή από την υπεράσπιση και έτσι το Κακουργιοδικείο όρισε νέα ημερομηνία στις 30 Αυγούστου (9:00).

Το δικαστήριο σημείωσε τον προβληματισμό του για το ότι ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες, ωστόσο έλαβε υπόψη την πολυπλοκότητα των υποθέσεων

με βάση τον αριθμό των κατηγορουμένων, των κατηγοριών και των μαρτύρων που θα κληθούν ενώπιον του. Υπενθύμισε ότι έχει αποφασιστεί, όπως η όποια απόφαση λαμβάνεται για την κάθε υπόθεση είναι δεσμευτική και για τις υπόλοιπες υποθέσεις και έτσι ενέκρινε το αίτημα για αναβολή και των τριών υποθέσεων.

Αρχικά παρουσιάστηκαν οι 8 κατηγορούμενοι για την δεύτερη υπόθεση, που αφορά 11 δάνεια 11.961,000 ευρώ, με την υπεράσπιση να εκφράζει διαφωνία ως προς το κατηγορητήριο, κρίνοντας πως δεν θα έπρεπε να συνυπάρχουν σε αυτό οι κατηγορίες της συνωμοσίας με τα ουσιώδη αδικήματα.

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης ανέφερε από την πλευρά του πως οι συγκεκριμένες υποθέσεις επιβάλλουν όπως συμπεριλαμβάνονται τα ουσιώδη αδικήματα με τα αδικήματα της συνωμοσίας, ενώ όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί η υπεράσπιση επί τούτου, ζήτησε όπως της δοθεί χρόνος για να απαντήσει.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο ενέκρινε τη νέα αναβολή, τόσο για τη δεύτερη όσο και για την πρώτη και τρίτη υπόθεση που αφορούν, αντίστοιχα, 9 δάνεια 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και 9 δάνεια 4.575,000 ευρώ, τα οποία με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασαν τα 8.854,000 ευρώ περίπου.

Οι 13 κατηγορούμενοι, κάποιοι εκ των οποίων εμπλέκονται στις δυο ή και στις τρεις υποθέσεις, παραμένουν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα