Ανάβει φωτιές δημοσίευμα Reuters για παραχώρηση Κυπριακών διαβατηρίων

Η παραχώρηση κυπριακού διαβατηρίου σε συγγενείς του πρωθυπουργού της Καμπότζης, αλλά και σε αξιωματούχους της κυβέρνησής του όπως ο Υπουργός Οικονομικών και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, που αποκαλύπτει το Reuters πλήττει την εικόνα της Κύπρου.

Το πρακτορείο χαρακτηρίζει το τουλάχιστον αντιδημοκρατικό το καθεστώς της Καμπότζης και το δημοσίευμά του θέτει εκ νέου τις κυπριακές Αρχές σε θέση άμυνας για τα μάτια του επενδυτικού προγράμματος.

 "Το
Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα εμπεριέχει διαδικασίες ελέγχου, που έχουν ως στόχο να αποφεύγεται η κατάχρηση, οι οποίες αξιολογούνται και ενισχύονται διαρκώς, έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο αξιόπιστο και διαφανές". Πολιτική της Κυβέρνησης είναι να μην σχολιάζει δημοσίως μεμονωμένες περιπτώσεις", απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Έγκυρες πηγές τονίζουν στο Σίγμα ότι δεν τίθεται θέμα ανάκλησης της πολιτογράφησης των επενδυτών από την Καμπότζη, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί τίποτε μεμπτό σε βάρος τους. 

Προσθέτουν δε ότι από όλες τις περιπτώσεις επενδυτών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μόνο σε μια έχει ανακληθεί η πολιτογράφηση. 

 Το ΑΚΕΛ, πάντως, εξαπολύει κατηγορώ και ζητεί απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Απομένουν τα τυπικά για την ανακοίνωση των ονομάτων των τριών διεθνών οίκων, που θα εφαρμόζουν ενισχυμένους ελέγχους δέουσας επιμέλειας στους επενδυτές που αιτούνται πολιτογράφησης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα πρόκειται για δύο αμερικανικούς οίκους και ένα βρετανικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα