Αναβαθμίζονται δύο πάρκα στην Αγία Νάπα

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υπογράφηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 μεταξύ του Δήμου Αγίας Νάπας και της αναδόχου εταιρείας Πολυτία Αρμός, η οποία επιλέγηκε μετά από διαγωνισμό, συμφωνία για μελέτη του έργου αναβάθμισης του συμπλέγματος πάρκων «Πάρκου Γλυπτικής», «Πάρκου Μεσογειακών Φυτών, Κάκτων και Παχύφυτων» και «Σπηλαίου Παλαιοντολογικών Ευρημάτων».

Προστίθεται ότι «η μελέτη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, ενώ την συμφωνία υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και ο Πολιτικός Μηχανικός της Εταιρείας Γιώργος Μεσαρίτης».

Ο Γιάννης Καρούσος

ανέφερε ότι «ο Δήμος Αγίας Νάπας στοχεύει στη δημιουργία ενός έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή των δύο Πάρκων και θα αποτελέσει κέντρο υπέρ-τοπικού ενδιαφέροντος που θα προσελκύει πολλούς επισκέπτες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν του Δήμου προσφέροντας ένα χώρο που να λειτουργεί ολόχρονα και να παρουσιάζει πολύπλευρο ενδιαφέρον και ποικιλομορφία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το έργο περιλαμβάνει αναβάθμιση των διαδρομών εντός των πάρκων, σχεδιασμό πλατωμάτων και σκιασμένων χώρων στάσης, χώρους στάθμευσης, αναψυκτήριο, πωλητήριο, διευκολύνσεις κοινού, φωτισμό, φυτεύσεις και άλλα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα