Ανατροπή και πάρτι κορυφής η Νάπολι

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο San Paolo αλλά η Νάπολι μετέτρεψε το 0-1 σε 4-1 και παρέμεινε στην 1η θέση και στο +1 από τη Γιουβέντους.

Η νίκη της Γιουβέντους στη Φλωρεντία έβαλε έξτρα πίεση στους Παρτενοπέι για το ματς με τους Λατσιάλι και το γκολ του Ντε Φράι μόλις στο 3' έκανε ακόμη πιο ψηλό το εμπόδιο για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Το ξεπέρασε κι αυτό όμως. Με τον Καγιεχόν να ισοφαρίζει και την... τύχη να καθαρίζει μέσα σε ένα δίλεπτο στο δεύτερο μέρος, η Νάπολι έκανε την ανατροπή

και διατήρησε την κορυφή, 14 στροφές πριν το τέλος. Τρίτη σερί ήττα για τους Ρωμαίους, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός 4άδας την Κυριακή...

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Λάτσιο αφού στο 3' ο Ντε Φράι βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα μετά την σέντρα του Ιμόμπιλε, κάνοντας το 0-1. Το γρήγορο γκολ βοήθησε τους φιλοξενούμενους να παίξουν με ψυχραιμία στη συνέχεια και καθαρό μυαλό, απέναντι σε μια Νάπολι που απείλησε για πρώτη φορά στο 23' με το ωραίο πλασέ του Ινσίνιε που έφυγε λίγο άουτ. Το ματς είχε καλό ρυθμό, με τους Παρτενοπέι να προσπαθούν να ανεβάσουν ρυθμό αλλά να δυσκολεύονται να κάνουν ευκαιρίες και την Λάτσιο να έχει τις προϋποθέσεις για να χτυπήσει στην κόντρα αλλά να μην αποφεύγει τα λάθη στο τέλος. Στο 35' ο Ινσίνιε, ξανά, πήγε για το 1-1 επιχειρώντας να κρεμάσει τον Στρακόσια από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, για να έρθει τελικά το γκολ της Νάπολι στο 44': Γέμισμα του Ζορζίνιο για τον Καγιεχόν, αυτός κατέβασε και εκτέλεσε τον Στρακόσια από κοντά (1-1). Ενα λεπτό μετά, πάντως, οι γηπεδούχοι έχασαν τον προπονητή τους, αφού ο Μαουρίτσιο Σάρι αποβλήθηκε για τις διαμαρτυρίες του σε ένα φάουλ μπροστά από τον πάγκο του.

Με ψυχολογία από την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου μέρους, οι Ναπολιτάνοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ με τον Ινσίνιε αλλά δεν ήταν η μέρα του. Λίγα λεπτά, όμως, θα αποδεικνυόταν ότι ήταν η βραδιά των Παρτενοπέι, αφού το αυτογκόλ του Γουάλας στο 54' μετά το γύρισμα του Καγιεχόν έκανε το 2-1 και στο 56' ο Μάριο Ρουί σούταρε και η μπάλα βρήκε στον Ζιελίνσκι και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1! Ο Σιμόνε Ιντσάγκι έκανε τις αλλαγές του αλλά δεν γινόταν πια να αλλάξει κάτι στο ματς και στο 73', μέσα σε αποθέωση, ήρθε και το 4-1 από το άγγιγμα του Μέρτενς μετά την πάσα του Ζιελίνσκι, για να κλείσει ιδανικά η βραδιά για τη Νάπολι.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Τονέλι, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Αλαν (81' Ρογκ), Ζορζίνιο, Χάμσικ (46' Ζιελίνσκι), Καγιεχόν (85' Μάτζιο), Μέρτενς, Ινσίνιε.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Γουάλας, Ντε Φράι, Ράντου, Μάρουσιτς, Παρόλο, Λέιβα (68' Νάνι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούλιτς (61' Λουκάκου), Λουίς Αλμπέρτο (61' Καϊσέδο), Ιμόμπιλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα