Αναστολή ποινικής δίωξης της μητέρας που κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκων

Αναστολή της ποινικής δίωξης της μητέρας που κατηγορείται για παραμέληση των ανήλικων τέκνων της αποφάσισαν ο Γενικός Εισαγγελέας,  Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενικής Εισαγγελία, «μετά από μελέτη όλων των γεγονότων της υπόθεσης και των ενεργειών της Πολιτείας για στήριξη της οικογένειας, αποφασίστηκε από το Γιώργο Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη η αναστολή ποινικής δίωξης της μητέρας που κατηγορείται για παραμέληση ανήλικων τέκνων».

«Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την αναστολή

της ποινικής δίωξης της μητέρας από τη Λεμεσό. Ευχαριστώ για της γρήγορες ενέργειες που έγιναν την Ζέτα Αιμιλιανίδου, το Γιώργο Σαββίδη και τον Σάββα Αγγελλίδη. . Ευελπιστώ η συμφιλίωση εργασίας και μητρότητας θα γίνει κατορθωτή στον τόπο μας», έγραψε η υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την αναστολή της ποινικής δίωξης της μητέρας από τη Λεμεσό. Ευχαριστώ για της γρήγορες ενέργειες που έγιναν από @ZetaEmilianidou και @SavvidesGL @AngelidesSavvas. Ευελπιστώ η συμφιλίωση εργασίας και μητρότητας θα γίνει κατορθωτή στον τόπο μας https://t.co/3hQxDYGwm1

— Emily Yiolitis (@emilyyiolitis) December 9, 2020

Τα γεγονότα 

     Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή(06/12), σε πάρκο στη Λεμεσό εντοπίστηκε επτάχρονο κοριτσάκι, την ώρα που τα αδέλφια του, 13 χρονών και 23 μηνών, βρίσκονταν επίσης μόνα στο σπίτι. Η Αστυνομία συνέλαβε την 35χρονη μητέρα τους,  η οποία φέρεται να άφησε ανεπιτήρητα τα παιδιά για να πάει στην εργασία της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κοριτσάκι εντόπισε το απόγευμα της Κυριακής πολίτης, να παίζει σε πάρκο της περιοχής Ομονοίας. Το μετέφερε σε αστυνομικό σταθμό, καθώς δεν κατάφερε να εντοπίσει τους γονείς του.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν, εντοπίστηκε ο χώρος διαμονής του παιδιού, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι στην οικία βρίσκονταν μόνα τους τα δυο αδέλφια του, 13 χρόνων και 23 μηνών, ενώ η μητέρα τους απουσίαζε στην εργασία της.

Η 35χρονη μητέρα συνελήφθη χθες βράδυ, βάσει δικαστικού εντάλματος, ενώ το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για υπόθεση εγκατάλειψης παιδιού κάτω των δυο χρόνων και για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αρμοδίων με την Υπουργό Δικαισούνης. Έμιλυ Γιολίτη να προχωρεί σε επικοινωνία με την μητέρα.

Όπως ανέφερε η Υπουργός σε ανάρτησή της στο Twitter, «Καμία μητέρα δεν επιλέγει να πάει δουλειά και να αφήσει τα ανήλικα παιδιά της μόνα στο σπίτι. Το κάνει από απελπισία, από μεγάλη ανάγκη.Η πολιτεία οφείλει, και θα, παρέμβει να στηρίξει».

Διαβάστε επίσης:

Πήγε δουλειά και άφησε 3 ανήλικα παιδιά στο σπίτι- Η 7χρονη έπαιζε σε πάρκο

Η Υπ. Δικαιοσύνης επικοινώνησε με την μητέρα που άφησε τα παιδιά της στο σπίτι

Keywords
Τυχαία Θέματα