Προδρόμου: Πολλές σκέψεις που αφορούν τα σχολεία-Συλλογικές οι αποφάσεις

Έτοιμη να λάβει συλλογικές αποφάσεις για μέτρα κατά του κορωνοϊού είναι η Κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, αφού τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ δεν φαίνεται να απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σχολιάζοντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο την πιθανότητα να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία, ο κος Προδρόμου είπε πως, πρόβλημα υπάρχει

παντού όχι μόνο στα σχολεία. «Πρέπει να αντιδράσουμε συνολικά  και αυτό θα κάνει το Υπουργικό Συμβούλιο και η Κυβέρνηση σε λίγες ώρες, αλλά αυτό είναι προϋπόθεση. Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει».

Πρόσθεσε πως «στο σύνολο των κρουσμάτων ο σχολικός πληθυσμός είναι το 1/5. Τις τελευταίες πέντε ημέρες στα σχολεία καταγράφηκαν κρούσματα σε καθηγητές και μαθητές από 15 – 20 περιστατικά ενώ πριν είχαμε περισσότερα. Χθες το απόγευμα, έγινε μια συζήτηση με την επιδημιολογική ομάδα και σήμερα θα παρθούν οι αποφάσεις».

«Μέσα στα σχολεία δεν φαίνεται να επιμολύνθηκε μεγάλος αριθμός ατόμων. Κατά κανόνα είναι σε δραστηριότητες όπου παρατηρούνται συναθροίσεις χωρίς vα τηρούνται τα μέτρα. Αυτό που πρέπει να διερωτηθούμε όλοι είναι εάν τηρούνται τα μέτρα σε χώρους εστίασης. Αυτές τις μέρες που περιορίστηκε ο χρόνος λειτουργιάς, σε χώρους διασκέδαση δημοσιοποιούνται στο ιντερνέτ φωτογραφίες από πάρτι νωρίτερα. Αλλού πρέπει να δώσουμε προσοχή», εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία ο κος Προδρόμου είπε πως η συγκεκριμένη συζήτηση αυτή την ώρα είναι άχαρη αφού σε δύο ώρες θα παρθούν αποφάσεις. «Σκέψεις υπάρχουν πάρα πολλές για τα σχολεία. Υπάρχει επιδείνωση στην κοινωνία και χρειάζονται μέτρα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι νέοι, είναι ότι δεν είναι άτρωτοι. Μας χωρίζουν λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα για να είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα».

Τέλος ο κος Προδρόμου, σε ερώτηση για τις εξετάσεις τετραμήνων είπε πως η αξιολόγηση είναι μέρος της διδασκαλίας και θα λειτουργήσουμε σύμφωνα με τους κανονισμούς.

«Πρέπει να συνηθίσουμε να λειτουργούμε με τους κανονισμούς. Το να λέμε ας αποφύγουμε την αξιολόγηση είναι υπεκφυγή. Θα λειτουργήσουμε αλλά με μετριασμούς λόγω της ιδιαιτερότητας της χρονιάς».

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο Υπουργικό σήμερα για λήψη νέων μέτρων στη σκιά του εφιάλτη COVID19

Κορωνοϊός στα σχολεία:Οι ανησυχητικοί αριθμοί και οι φωνές για πρόωρο κλείσιμο

Πιθανόν να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Keywords
Τυχαία Θέματα