Νικολαίδης: Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Όλες οι πληροφορίες (vid)

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Διευθυντής Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκηνικό του καιρού για τις επόμενες μέρες και για την περίπτωση χιονόπτωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Νικολαίδης είπε τα εξής:

Είχαμε βροχές σε αρκετές περιοχές ης Κύπρου από χθες το απόγευμα. Αναμένεται ότι και σήμερα θα συνεχιστούν οι βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες και είναι πιθανόν να σημειωθεί χαλαζόπτωση.

Η μεγαλύτερη μάζα

θα είναι σήμερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Από χθες έχει ανακοινωθεί κίτρινη προειδοποίηση που θα ισχύει μέχρι της 16:00 το απόγευμα σήμερα.

Η κατανομή της βροχής για τον μήνα Νοέμβριο είναι κάτω από το 50%.

Βροχές αναμένουμε και το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά το μεσημέρι θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις.

Προς το παρών δεν προβλέπονται χιόνια.

Αναλυτικά το δελτίο του καιρού

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο τη Ρόδο, κινείται αργά νοτιοανατολικά, επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι όμως και μετά αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Την Κυριακή, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και στα νότια. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα