Ανάστατος ο ιατρικός κόσμος από έλλειψη εμβολίων-Τι απαντά το ΥΠΥΓ

Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ κάνουν λόγο για έλλειψη εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες ελλείψεις στα εμβόλια τετάνου και διφθερίτιδας.

Οι ελλείψεις παρατηρούνται τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μένουν απροστάτευτοι.

Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει πως όντως υπάρχει έλλειψη των συγκεκριμένων εμβολίων και αυτό οφείλεται

σε πρόβλημα παραγωγής από την εταιρεία προμήθειας τους.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα γράφονται περί έλλειψης εμβολίων τετάνου- διφθερίτιδας, ο Ανδρέας Μένοικος, Φαρμακοποιός Α' του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε ότι εντοπίζεται πρόβλημα παραγωγής στη μοναδική εταιρεία που τα φτιάχνει.

Σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έφερε αριθμό εμβολίων από την πρεσβεία της Γερμανίας, περίπου 2000 δόσεις, τα οποία έχουν εξαφανιστεί μέσα σε μια βδομάδα λόγω της μεγάλης ζήτησης, ενώ υπολόγιζαν ότι θα έφταναν για ένα μήνα. Για το συγκεκριμένο εμβόλιο υπάρχει έλλειψη και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Ανδρέας Μένοικος εξήγησε ότι σήμερα η πρεσβεία της Γερμανίας θα στείλει άλλες 2000 δόσεις, όμως η εταιρεία θα στείλει την παραγωγή από τα εμβόλια τον Νοέμβριο.

Υποστηρίζει ότι έγιναν προσπάθειες για να βρουν από άλλες εταιρίες, αλλά δεν υπήρχε αποτέλεσμα, έτσι στρέφονται προς άλλες πρεσβείες για προμήθειες. Ήδη έγινε παραγγελία από την πρεσβεία της Αθήνας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η εταιρεία παραβιάζει τη σύμβαση για την παροχή των φαρμάκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα