Συνάντηση Ερντογάν μ' Αμερικανούς επιχειρηματίες-Κατευνάζει Τραμπ;

Με 30 CEO αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία συναντήθηκε, επί 2 ώρες και 40 λεπτά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία κίνηση που χαρακτηρίζεται ‘σημαντική’ από τα τουρκικά ΜΜΕ, για την προσέλκυση κεφαλαίων, αλλά και… κατευνασμού της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομική επίθεση που έχει εξαπολύσει στην Τουρκία μέσω δολαρίου.

«Δεν θέλω τα προβλήματα με τις ΗΠΑ να επηρεάσουν αρνητικά

τον επιχειρηματικό κόσμο και θα προβούμε στα απαραίτητα βήματα», υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος στους καλεσμένους του, τονίζοντας ότι η οικονομία δεν πρέπει να μπλέκεται με την πολιτική. «Ενθαρρύνουμε τις επιχειρηματικές συνεργασίες, επιλύοντας παράλληλα και τα ζητήματα μέσω διπλωματίας», είπε, ενώ όσον αφορά στον λόγο της συνάντησης επισήμανε ότι θα δώσει την ευκαιρία να καταλάβουν καλύτερα ο ένας τον άλλον και να γνωρίσουν από κοντά ο ένας την οπτική του άλλου.

«Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή για εσάς. Τόσο η δική μου, των Υπουργών, των συμβούλων μου κτλ. Γνωρίζετε πολύ καλά τι έχει καταφέρει η Τουρκία παρά την τόση αστάθεια, τις συρράξεις και τα προβλήματα στην περιοχή της, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν είναι ανυπέρβλητα για εμάς. Θα δείτε, το μέλλον της Τουρκίας θα είναι πολύ πιο φωτεινό και λαμπρό», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα