«Αναστασιάδης και Χριστόφιας βοήθησαν ο ένας τον άλλο»

Την θέση ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Νίκος Αναστασιάδης συνέβαλαν εμμέσως ο ένας στην εκλογή του άλλου κατά το παρελθόν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «η διακυβέρνηση του κ. Χριστόφια έστρωσε το χαλί στον κ. Αναστασιάδη και η επιλογή

Μαλά, που ήταν συνειδητή επιλογή ήττας, του έβαλε και τη σκάλα για να ανέβει στον προεδρικό θώκο» είπε και πρόσθεσε ότι όσο κι αν ο τέως Πρόεδρος προσπαθεί να την παρακάμψει, ο κόσμος της Αριστεράς το γνωρίζει γι’ αυτό και τιμώρησε με σημαντική πτώση την ηγεσία του ΑΚΕΛ».

Αναφορικά με την διαρροή εγγράφων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την απορία γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να χαρακτηρίσει ο ίδιος «απόρρητη» την επιστολή που απέστειλε σε πολίτες και δημοσιογράφους, εφόσον κατά τα λεγόμενά του τα έγγραφα δεν ήταν απόρρητα.

Όπως είπε, υπάρχει νόμος για την προστασία εμπιστευτικών πληροφοριών και αυτός είναι πολύ αυστηρός.

«Ο νόμος αυτός απαγορεύει οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του απόρρητα ή διαβαθμισμένα έγγραφα να τα γνωστοποιεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο δεν είναι αρμόδιο και δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από την Εθνική Αρχή Ασφαλείας. Ο κος Αναστασιάδης διέπραξε κατά την άποψή μου ποινικό αδίκημα», είπε.

«Θεωρώ ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον όπως στην περίπτωση του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας και με την ίδια συνέπεια», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα