Πρύτανης: Αυτά είναι τα κίνητρα όσων με επικρίνουν

Μετά τη χθεσινή ένταση που προκλήθηκε στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, σε σχέση με τα κονδύλια που αφορούν σε νομικά έξοδα που αφορούν σε υποθέσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, απάντησε στις επικρίσεις από πλευράς συγκεκριμένου κόμματος.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη, η χρονική συγκυρία την οποία επέλεξε ένα συγκεκριμένο

κόμμα να επιτεθεί τόσο έντονα στον ίδιο δεν είναι καθόλου τυχαία.

Όπως υποστήριξε, πριν ένα μικρό χρονικό διάστημα το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία και τις υπηρεσίες μιας συγκεκριμένης νομικής συμβούλου, η οποία είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του συγκεκριμένου κόμματος αλλά και υποψήφια Βουλευτής στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, στη Λεμεσό.

Το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με τον Πρύτανη, αποτελεί και τον κύριο λόγο και κίνητρο για την επίθεση που δέχεται από το συγκεκριμένο κόμμα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Χριστοφίδης, η διαδικασία που ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε σχέση με νομικές υποθέσεις, είναι συγκεκριμένες: Οι υποθέσεις στέλνονται ενώπιον του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και αφού μελετηθεί η υπόθεση το Συμβούλιο αποφασίζει αν θα καλύψει τα νομικά έξοδα ή όχι.

Αναφέρθηκε σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες ήδη έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο προς κάλυψη, ενώ εκκρεμούν 3 ακόμα, όπως είπε, τις οποίες δεν έχουν πάει ακόμα ενώπιον του Συμβουλίου.

Αναφέρθηκε επίσης σε στοιχεία τα οποία είναι εις γνώση του Γενικού Ελεγκτή, αλλά και πιο παλιά της Γενικής Ελέγκτριας, ενώ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση για τα ζητήματα αυτά.

Παρουσιάστηκε απόλυτα σίγουρος ότι τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και ο Γενικός Ελεγκτής θα καταλάβουν και πάλι ότι ο Πρύτανης έχει δίκαιο.

Διαβεβαίωσε όλους τους πολίτες ότι η διαχείριση που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι απόλυτα ορθή.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο δικηγόρος Δημήτρης Παυλίδης, ο οποίος προκάλεσε τον Πρύτανη να τοποθετηθεί δημόσια κατά πόσο το Πανεπιστήμιο καλύπτει οικονομικά έξοδα που αφορούν σε ιδιωτική ποινική υπόθεση που αφορά τον ίδιο προσωπικά και όχι το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

"Σοφό να αφήσουμε το Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή αλλά και τα δικαστήρια να κρίνουν", ήταν η απάντηση του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα