Αναστασιάδης: Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τις επιδιώξεις της Άγκυρας (VID)

«Οι εκθέσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό έχουν σημαντικά κενά, υπάρχει μια εξίσωση απαράδεκτη και ετοιμάζονται τα ανάλογα διαβήματα προς τον Γενικό Γραμματέα και προς τα Μέλη του Σ.Α,» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκία και τους χάρτες διαμοιρασμού του Αιγαίου που πρόβαλε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο ΠτΔ είπε «Από την μια παρουσιάζουν μια προσπάθεια της

Τουρκικής Κυβέρνησης και των συμμάχων της να υπερβάλουν όσον αφορά τον ζήλο για να προβάλουν την αναθεωρητική πολιτική τους γίνονται τα ανάλογα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση προς κάθε κατεύθυνση, σύμμαχο και  ιδιαίτερα προς την Ε.Ε. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε στα όσα ενδεχομένως είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας. Δηλαδή στην όξυνση του κλίματος για να δικαιολογήσουν μια απαράδεκτη συμπεριφορά.  

Όσον αφορά την στάση του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, είπε «Καθ’ υπαγόρευση λειτουργεί ο άνθρωπος και θεωρώ πως όλα γίνονται για το θεαθήναι και αντιστροφή της εικόνας που δημιούργησαν οι δικές μας πρωτοβουλίες μέσα από σημαντικά ΜΟΕ  που πραγματικά θα συνέβαλαν στην δημιουργία ενός θετικού κλίματος, αν τις υιοθετούσαν, που θα οδηγούσαν σε επανέναρξη του διαλόγου.

Ερωτηθείς για τα όσα γράφονται για την κατάσταση στις φυλακές, ο Πρόεδρος  είπε πως δεν του επιτρέπεται θεσμικά να σχολιάσε  και ανάλογα με τα αποτελέσματα των ερευνών όταν αυτές ολοκληρωθούν θα εκφράσει άποψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα