Αναστασιάδης: Δεν εγκαταλείπω την ελπίδα για λύση

Δεν εγκαταλείπω την ελπίδα για την προοπτική ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται στις συνομιλίες για το Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο ύστερα από την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο του κύκλου έξι συναντήσεων για το μήνα Νοέμβριο.

“Δεν εγκαταλείπω την ελπίδα για την προοπτική ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλουμε αρκεί να υπάρχει και από

τις δύο πλευρές η ίδια καλή διάθεση”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι “να πω ότι μέχρι στιγμής σε πολλά θέματα υπάρχει σύμπτωση ή υπάρχει τουλάχιστον η διάθεση για σύμπτωση υπάρχουν όμως και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Θέλω να ελπίζω ότι θα τις ξεπεράσουμε μέσα από την αλληλοκατανόηση των ανησυχιών της κάθε μιας των δύο κοινοτήτων”.

Αναφερόμενος στην κοινή ανακοίνωση των ηγετών που διάβασε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η ανακοίνωση `μιλά από μόνη της`.

Κληθείς να αναφερθεί στη μετάβαση του αύριο στη Μάλτα, αλλά και στις Βρυξέλλες και αργότερα στο Παρίσι καθώς και στις επισκέψεις στην Κύπρο των Υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, ΗΠΑ και Κίνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «στις 8 του μηνός θα επισκεφθώ την Αθήνα, όπου στις 9 του μηνός θα έχουμε την τριμερή με την Αίγυπτο. Εν συνεχεία θα μεταβώ στην Ουκρανία για επίσημη επίσκεψη. Εν συνεχεία βεβαίως με την επιστροφή μου, πέραν των άλλων, θα μεταβώ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου ευελπιστούμε να έχουμε κοντά μας τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας».

Απαντώντας άλλη ερώτηση, είπε ότι υπάρχει αξιοποίηση του ενδιαφέροντος του διεθνούς παράγοντα, λέγοντας ότι αυτό `είναι κάτι που επιδιώκουμε πάντοτε`.

“Και είναι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής ακριβώς και οι διάφορες επισκέψεις στις όσες χώρες έχω μέχρι σήμερα επισκεφθεί και στις έντονες διαβουλεύσεις που έχω και τηλεφωνικώς και διαφορετικά, είτε κατά τις Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είτε κατά τις επισκέψεις σε διάφορες χώρες`, κατέληξε.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα