Αναστασιάδης - Ακιντζι μαζί σε συναυλία στον Πύργο Οθέλλου

Αναστασιάδης - Ακιντζί θα παρευρεθούν αύριο Τρίτη στη δικοινοτική συναυλία στον Πύργο του Οθέλλου, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά το πέρας της συνάντησής των δύο ηγετών από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπερν Μπαρθ Έιντε.

Οι δύο ηγέτες έχουν προσκληθεί από την Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, η οποία συστάθηκε πρόσφατα με στόχο να προβάλλει και να διευκολύνει την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φέρουν

τις δυο κοινότητες πιο κοντά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στην Επιτροπή Ανδρούλλα Βασιλείου, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 9 το βράδυ με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Κυπρογένεια» που αποτελείται από Ελληνοκύπριους καιΤουρκοκύπριους μουσικούς και θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα 20 λεπτά. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης σύντομες ομιλίες από την κ. Βασιλείου και τον Κανί Κανόλ εκ μέρους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

«Το μήνυμα είναι πολύ καθαρό. Είναι ένα μουσικό σχήμα το οποίο αποτελείται από μέλη και των δύο κοινοτήτων. Η μουσική που θα παίξουν είναι παραδοσιακή κυπριακή μουσική αλλά με μοντέρνους ήχους και θέλουν να δείξουν με αυτό τον τρόπο πόσα κοινά στοιχεία έχει η κουλτούρα μας, η μουσική μας», ανέφερε.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με μέγιστη χωρητικότητα τα 700 άτομα. Για μετάβαση στη συναυλία θα υπάρχουν λεωφορεία τόσο από τη Λευκωσία όσο και από τη Λεμεσό. Από τη Λεμεσό θα ξεκινήσουν από τον Αγ. Γεώργιο της Χαβούζας στις 6.30 μμ και από τη Λευκωσία η ώρα 7 μμ από το Κέντρο Χειροτεχνίας. Όσοι προτίθενται να μεταβούν με λεωφορείο θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι αύριο το πρωί στο τηλέφωνο 99444774.

Προσκλήσεις έχουν σταλεί στις πρεσβείες και στις αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα