Ανασκόπηση σχέσεων Κύπρου - Ρωσία αύριο στη Μόσχα

Σε ανασκόπηση των διμερών τους σχέσεων θα προβούν Κύπρος και Ρωσία, στο πλαίσιο της 9ης Συνόδου της Κύπρορωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική Συνεργασία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο Υπουργός Οικονομικών αναχώρησε αργά το απόγευμα επικεφαλής κυπριακής αντιπροσωπείας, για να λάβει μέρος στη Σύνοδο.

«Κατά τη Σύνοδο θα γίνει

ανασκόπηση των διμερών σχέσεων σε οικονομικά θέματα, εμπόριο, μεταφορές, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμό, παιδεία κι επιστήμη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Οικονομικών θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Ρωσία και Κύπρος: διδάγματα της κρίσης και προοπτικές συνεργασίας» που επίσης θα πραγματοποιηθεί αύριο.

«Τόσο η Σύνοδος της Διακυβερνητικής Επιτροπής, όσο και το Επιχειρηματικό Φόρουμ, αποτελούν διμερείς δράσεις που αναλαμβάνονται από τις Κυβερνήσεις, αλλά και από τα οργανωμένα επιχειρηματικά σύνολα, σε μια συντονισμένη προσπάθεια αναβάθμισης και επέκτασης των κυπρο-ρωσικών σχέσεων και έχουν τα τελευταία χρόνια καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα» σημειώνεται.

Της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο θα ηγηθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Nikolay R. Podguzov.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα