Ανανέωση, φάση 2η για ΔΗΣΥ – Εξαγγελίες και σε ΔΗΚΟ

Μετά την πρώτη φάση ανανέωσης της ηγεσίας στον ΔΗΣΥ και την εκλογή της Στέλλας Κυριακίδου, του Γιώργου Γεωργίου και του Νίκου Νουρή, στις θέσεις των Αντιπροέδρων, πλώρη βάζει η Πινδάρου για το Παγκύπριο Συνέδριο της 12ης Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές ΔΗΣΥ: Οι τρείς νέοι Αντιπρόεδροι του κόμματος (vid)

Συγκεκριμένα, σήμερα (30/4) θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες αναφορικά με τη Γυναικεία Οργάνωση του ΔΗΣΥ (ΓΟ.ΔΗΣΥ), καθώς επίσης και για τα 20

μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής» της Κυριακής, η νυν πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου δεν προτίθεται να επαναδιεκδικήσει τη θέση. Πηγές από την Πινδάρου σημειώνουν στη «Σ» ότι στο συνέδριο της 12ης Μαΐου ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, θα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε σχέση με τον πολιτικό σχεδιασμό του ΔΗΣΥ την επόμενη πενταετία, ενώ αναμένεται να αναπτύξει και το όραμά του για την Κύπρο του 2020-2030.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου και την Πρόεδρο της ΓΟΔΗΣΥ, τους οποίους θα εκλέξει το Παγκύπριο Συνέδριο της 12ης Μαΐου σύμφωνα με το άρθρο 13.2.4 του καταστατικού της παράταξης. https://t.co/0yAzlYmWXw #DISY #Cyprus pic.twitter.com/DMSl6Rs2QA

— ΔΗΣΥ (@DISY) April 30, 2018

Την ίδια ώρα, η θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ παραμένει κενή και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται το αργότερο μέχρι και τα μέσα Μαΐου να πληρωθεί. Ως φαβορί για να παραλάβει την προβεβλημένη αυτή θέση, που κατείχε μέχρι πρότινος ο Πρόδρομος Προδρόμου, εμφανίζεται ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου.

Άρχισαν οι εξαγγελίες στο ΔΗΚΟ

Σε ρυθμούς Συνεδρίου μπαίνει για τα καλά το ΔΗΚΟ, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, 6 Μαΐου, πραγματοποιείται το πολιτικό και καταστατικό συνέδριο του κόμματος. Ήδη, έχουν αποσταλεί σε 2.000 συνέδρους προσκλήσεις με την πολιτική διακήρυξη, την ατζέντα των θεμάτων και τις καταστατικές αλλαγές που θα συζητηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο. Η αυλαία του συνεδρίου θα αρχίσει με χαιρετισμό του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος Μάρκο Κυπριανού. Ακολούθως, τον λόγο θα λάβει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε τρίτη φάση, θα γίνει ο οικονομικός απολογισμός από τον διευθυντή του τμήματος, Πάνο Εγγλέζο, για να κλείσει ο εν λόγω κύκλος των τοποθετήσεων με τον απολογισμό της δράσεως του κόμματος το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Γ.Γ. του ΔΗΚΟ Μαρίνο Μουσιούττα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των συνέδρων, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν ελεύθερα για τις καταστατικές αλλαγές που θα προωθηθούν και στη συνέχεια να υπερψηφιστούν ή να καταψηφιστούν.

Πλέον άρχισαν να ξεκαθαρίζουν και τα ονόματα που θα διεκδικήσουν μια θέση στην ηγετική πυραμίδα. Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ήδη έχει εξαγγείλει ο Μαρίνος Μουσιούττας. Απέναντί του, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα βρεθεί η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Θέση Αντιπροέδρου επιβεβαίωσε στη «Σ» ότι θα διεκδικήσει ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, ενώ σε δημόσια εξαγγελία για την ίδια θέση, προέβη κι ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Προβληματισμό για τη διεκδίκηση της εν λόγω θέσης φαίνεται να εξέφραζε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άθως Αντωνιάδης, ο οποίος τελικά θα διεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως το σκηνικό με όλες τις υποψηφιότητες, εκ των οποίων και αυτή του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη, καθώς επίσης και του πρώην βουλευτή Πάφου Αντώνη Αντωνίου.

*Aπό την εφημερίδα "Σημερινή" της Κυριακής (30/4)

Keywords
Τυχαία Θέματα