Αναμένονται νέες μειώσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ (vid)

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ για τις μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αναφερόμενη σε ενδεχόμενη μείωση των λογαριασμών, τόνισε ότι τον Μάρτιο έγιναν αναπροσαρμογές στις τιμές της κιλοβατώρας, οι οποίες θα είναι πάλι ελαφρώς μειωμένες. Άρα είναι το 8% που είχαμε τον προηγούμενο μήνα μαζί με την μείωση 0,8% αυτού του μήνα. Αυτές οι μειώσεις οφείλονται στη μείωση της τιμής του πετρελαίου

διεθνώς που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες και τώρα φαίνεται στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Όσον αφορά στους αυξημένους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου, τόνισε ότι τη χειμερινή περίοδο οι χαμηλές θερμοκρασίες συνέβαλαν στην αύξηση χρήσης της θέρμανσης με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, οι χρεώσεις της κιλοβατώρας στην Κύπρο είναι υψηλές και δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν αισθητά. Το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας που πληρώνουμε στην Κύπρο αφορά κόστος καυσίμου, άρα οι σημαντικές αυξήσεις και μειώσεις δεν μπορούν να γίνουν στην Κύπρο, εκτός κι εάν έχουμε φυσικό αέριο και αυξηθεί η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εξήγησε ότι γίνονται τροποποιήσεις για να μπορεί να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο η ΑΗΚ. Επίσης, προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως το φωτοβολταικό πάρκο Λεμεσού (ισχύος 20 MEGAWATT).

Keywords
Τυχαία Θέματα