Αναλυτικά το νέο σχέδιο χαμηλοσυνταξιούχων για ορεινές διακοπές

Για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο τού νέου σχεδίου που αφορά χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους του επιδόματος διακοπών στα ορεινά θέρετρα από την 1η Μαρτίου μέχρι την 31η Μαΐου του 2019 αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του «Σίγμα».

Σύμφωνα με την Υπουργό, δικαιούχοι θα είναι: α) οι συνταξιούχοι με εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ τον χρόνο εάν είναι οικογένεια και β) οι συνταξιούχοι με εισόδημα 15.000 ευρώ τον χρόνο εάν είναι ένα άτομο.

Η επιδότηση αφορά

τέσσερις μέρες διαμονής και τέσσερις διανυκτερεύσεις από Παρασκευή ως Δευτέρα και θα επιδοτούνται με 50 ευρώ την ημέρα. Το σχέδιο θα αφορά θέρετρα στην περιοχή του Πύργου Τυλληρίας και των Ορεινών περιοχών.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου εξήγησε ότι στόχος είναι η προσέλκυση πέραν των 2000 προσώπων, για να έχουν την ευκαιρία ξεκούρασης.

Πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης των χαμηλών συντάξεων μέσω της αύξησης του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων με ένα κονδύλι της τάξης των 22 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να δοθεί περαιτέρω στήριξη στις ευάλωτες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα