ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί τα drones κρίνουν την επανεκλογή Ερντογάν

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία δείχνουν το κόμμα της κεμαλικής αντιπολίτευσης να πλησιάζει ή ακόμη και να ξεπερνά οριακά το ισλαμικό ΑΚΡ. Ο Ερντογάν, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της οικονομίας της χώρας, αναζητεί τρόπους να παρουσιάσει στο εσωτερικό ακροατήριο ένα success story.

Ένα από τα πιο δυνατά του χαρτιά,

που συνδυάζει ανοίγματα στην εξωτερική πολιτική και οικονομικά έσοδα, είναι η διπλωματία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) Bayractar. Η εταιρεία Baykar έκανε το ντεμπούτο της το 2014, με ένα πρωτότυπο του TB2, ενός αεροσκάφους σταθερών πτερύγων με έλικα, αρκετά μεγάλου για να μεταφέρει πυρομαχικά. Εκείνη τη χρονιά, ο Ερντογάν, ο οποίος αντιμετώπιζε όρια θητείας ως Πρωθυπουργός, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές.

Οκτώ χρόνια μετά ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει εμπορικές επωνυμίες που έχουν παγκόσμια εμβέλεια, όπως η Turkish Airlines, αλλά και τα τουρκικά drones, για να επανεκλεγεί. Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία έχει αυξήσει τον αριθμό των διπλωματικών της αποστολών σε 253 παγκοσμίως και σήμερα διαθέτει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό διπλωματικών αποστολών στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή»

➡️Ποιες χώρες «φλερτάρουν» με την αγορά τουρκικών drones
➡️Πώς ο Τούρκος Πρόεδρος εργαλειοποιεί τη διπλωματία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών
➡️Περιορισμοί και προβλήματα για την Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα