Ανακοίνωση Δημοκρατικoύ Συναγερμού για εξετάσεις τετραμήνων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για εξετάσεις τετραμήνων.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Αναφορικά με τις εξετάσεις τετραμήνων, θέση μας είναι πως, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σχέδιο αξιολόγησης των μαθητών μας, σε όλες τις σχολικές βαθμίδες είναι απαραίτητο.

Η αξιολόγηση των μαθητών αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας.

Θεωρούμε ότι, η βασική αρχή όλων μας είναι κοινή: η μάθηση και η ευημερία των μαθητών και μαθητριών μας, μέσω της εφαρμογής ενός σχεδίου αξιολόγησης, το οποίο να αναγνωρίζει την προσπάθεια και τα μαθησιακά αποτελέσματα,

αλλά και να εντοπίζει επιτεύγματα, προκλήσεις και δυσκολίες, για κάθε μαθητή και μαθήτρια ξεχωριστά, ώστε να τους παρέχεται ουσιαστική και αποδοτική υποστήριξη.

Η πορεία εφαρμογής του ισχύοντος σχεδίου αξιολόγησης, όπως αυτό υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνάρτηση και με τις συναφείς συζητήσεις και διαπιστώσεις, ανέδειξαν διαδικαστικά προβλήματα και εκπαιδευτικούς προβληματισμούς.

Εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημόσια παιδεία και οι εκπαιδευτικές πολιτικές δεν πρέπει να μετατρέπονται σε αρένα άγονης αντιπαράθεσης. Οι συχνές ή και οι επιπόλαιες αλλαγές δε συμβάλλουν στην ηρεμία και στον καλό προγραμματισμό των μαθητών μας, των οικογενειών τους, των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Καταλήγοντας, είμαστε της άποψης ότι, η εισαγωγή κάποιων προνοιών του ισχύοντος σχεδίου αξιολόγησης χρήζουν συζήτησης και διαφαίνεται η ανάγκη για επανατοποθέτηση και αναθεώρησή τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους δηλώνουμε πρόθυμοι να υπεισέλθουμε με κάθε θετική διάθεση και πνεύμα διαλόγου σε μια ουσιαστική συζήτηση για σχετικές αναθεωρητικές βελτιώσεις, ειδικά για τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την επίτευξη ουσιαστικών παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών στόχων, προς όφελος όλων των μαθητών και των μαθητριών μας.

Τονίζουμε τέλος ότι, το δικό μας όραμα για την παιδεία του τόπου εδράζεται στις προοπτικές που διανοίγονται με την καθολική κ υποχρεωτική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου και αυτό είναι που αποτελεί τη δική μας πρόταση για νέο σύγχρονο δημόσιο σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανακοίνωση Δημοκρατικoύ Συναγερμού,anakoinosi dimokratikoy synagermou