Ανακλήθηκε η λύση συμβολαίου του Φακινέτι!

Στις 18 Μαρτίου είχε κάνει τον γύρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης η είδηση πως η Σιόν προχώρησε στη λύση συμβολαίου (μέσω… What’s App!) εννέα ποδοσφαιριστών της, οι οποίοι δεν είχαν συμφωνήσει σε μερική απασχόληση, όπως τους είχε προτείνει η διοίκηση του συλλόγου.

Ο Κριστιάν Κονσταντέν είχε δείξει την πόρτα εξόδου στους Γιοάν Τζουρού, Παϊτίμ Κασάμι, Άλεξ Σονγκ, Ερμίρ Λενγιάνι, Ξαβιέ Κουασί, Σεϊντού Ντουμπιά, Μίκαελ Φακινέτι, Κρίστιαν Τσοκ και Μπιραμά Εντόι. Επέλεξε εννέα, διότι αν έδιωχνε διψήφιο αριθμό θα εθεωρείτο

μαζική απόλυση και θα είχε μπροστά του εξαιρετικά περίπλοκες διαδικασίες.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ωστόσο, ο πρόεδρος της Σιόν ενημέρωσε πως ανακάλεσε τρεις λύσεις συμβολαίων. «Πήρα πίσω τις απολύσεις των Κασάμι, Φακινέτι και Εντόι, διότι έφτασα σε συμφωνία μαζί τους. Με λίγη καθυστέρηση αποφάσισαν ότι συμφωνούν με τη μερική απασχόληση», δήλωσε ο Κονσταντέν.

Τα συμβόλαια και των τριών εκπνέουν τον Ιούνιο, συνεπώς θα εισπράττουν μειωμένες απολαβές (σ.σ. σχεδόν 10.000 ελβετικά φράγκα) μόνο για τρεισήμισι μήνες. Ο πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, έχει στο συμβόλαιό του ρήτρα ανανέωσης. Θα γίνει χρήση της; «Πώς μπορώ να το ξέρω αυτό; Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται πλέον ποδόσφαιρο. Και αυτό θα συνεχίσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει συνεπώς κάποια βάση για τη λήψη αποφάσεων», σχολίασε ο Κονσταντέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα