"Το έπος του 1955-59 πρέπει να μας καθοδηγεί"

Το έπος του 1955-59 πρέπει να ζει αιώνια στις ψυχές μας να μας καθοδηγεί, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59 Θάσος Σοφοκλέους.

Σε δηλώσεις μετά το Τρισάγιο που τελέστηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα εις μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-59, ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι “κάθε φορά που ερχόμαστε σε αυτό τον χώρο η συγκίνηση είναι μεγάλη, ιδιαίτερα σήμερα που

είναι και επέτειος της εθνικής μας εορτής, της επανάστασης”.

“Συγκλονιζόμαστε, αναλογιζόμαστε, πονάμε, διερωτόμαστε και αγωνιούμε”, πρόσθεσε.

“Βλέπουμε τον μέλλον του τόπου μας να είναι ζοφερό και προσπαθούμε όσο μπορούμε να μεταλαμπαδεύσουμε το πνεύμα του αγώνα, το πνεύμα του κυπριακού λαού του 55-59 που έβγαλε φτερά, πέταξε, έγραψε ιστορία, έγραψε το έπος του `55, το οποίο πρέπει να ζει αιώνια στις ψυχές μας να μας καθοδηγεί, να μας εμπνέει για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας”, υπογράμμισε ο κ. Σοφοκλέους.

“Να αντιμετωπίσουμε τον παραλογισμό της Τουρκίας και όλα όσα συμβαίνουν και να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα, την ψυχή μας ζωντανή, ώστε να επιβιώσει και να ζήσει σε αυτό τον τόπο των πατέρων του ο ελληνισμός”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα