"Πόλεμος" Υπ.Δικαιοσύνης - ΜΟΚΑΣ για τις διαρροές

Τριγμούς, προκαλεί το θέμα των διαρροών που συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. ΜΟΚΑΣ και Υπουργός Δικαιοσύνης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ανακοινώσεις που εξέδωσαν ξεκαθαρίζοντας τη θέση τους.

Οι τοποθετήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι η ΜΟΚΑΣ διαρρέει πληροφορίες σε σχέση με το ανακριτικό έργο, προκάλεσε την αντίδραση της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης.

Η ΜΟΚΑΣ, ξεκαθαρίζει ότι ασχολείται με πολύ εμπιστευτικές και ευαίσθητες πληροφορίες, τις οποίες χειρίζεται με απόλυτη

εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

"Από το 1997, όταν ιδρύθηκε η ΜΟΚΑΣ, η οποία λειτουργεί κάτω από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, και αποτελείται μόνον από 16 Λειτουργούς, ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε περίπτωση διαρροής πληροφοριών ή στοιχείων που περιέρχονται στην κατοχή της".

Ι. Νικολάου: Δεν καταλόγισα ευθύνες στη ΜΟΚΑΣ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΜΟΚΑΣ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρίνισε ότι "κατά την ενημέρωση της Επιτροπής δεν καταλογίστηκε ευθύνη σε συγκεκριμένη υπηρεσία για τη διαρροή πληροφοριών από το ανακριτικό έργο, όπως λανθασμένα συμπεραίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης".

Σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου, κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έγινε αναφορά στις διαρροές που γίνονται από τις διωκτικές αρχές, όπως είχε δηλώσει και η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας, και ο Υπουργός επεσήμανε ότι αυτό είναι δυνατό να γίνεται είτε από την Αστυνομία είτε την ΜΟ.Κ.Α.Σ είτε τα Τελωνεία ή άλλες υπηρεσίες.

"Συνεπώς, οι αντιδράσεις της ΜΟ.Κ.Α.Σ είναι υπερβολικές και κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι εάν πραγματικά όλοι νιώθουμε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα των διαρροών, θα πρέπει όλοι μας να εξετάσουμε κατά πόσον υπάρχει στις υπηρεσίες μας, χωρίς να απορρίπτουμε το ενδεχόμενο εκ των προτέρων, αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κατάσταση".

Οι κατευθύνσεις των διαρροών σύμφωνα με τον Ι.Νικολάου

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών, οι διαρροές έχουν δυο κατευθύνσεις, τους δημοσιογράφους και τον υπόκοσμο. Οι μεν όπως σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης διέπονται από το δημοσιογραφικό απόρρητο και οι δε από τους όρκους σιωπής που έχουν οι εμπλεκόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα