Ο «μοναχικός» Πιέρος και η απροσπέλαστη αμυντική γραμμή

Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Αντώνης Παπαδόπουλος, χωρίς να δεχθεί καμία επικίνδυνη προσπάθεια για γκολ από την Ανόρθωση. Απλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη για το λόγο ότι δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα στις ευκαιρίες που βρήκε κυρίως με τον Πιέρο Σωτηρίου.

Ο νεαρός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα φάνταζε μόνος στην κορυφή της επίθεσης, χωρίς

να έχει τις αναγκαίες βοήθειες από τους ακραίους επιθετικούς. Παρά το γεγονός αυτό, ο Πιέρος πάλεψε σχεδόν όλες τις χαμένες μπάλες μπροστά από την άμυνα της Ανόρθωσης και μάλιστα βρήκε 2-3 καλές ευκαιρίες να σκοράρει το γκολ που λογικά θα έδινε και τη νίκη στον ΑΠΟΕΛ. Εφραίμ και Βάντερ (και ο Γιαννιώτας όσο αγωνίστηκε) ήταν καλά κλεισμένοι από τους ποδοσφαιριστές της κυρίας με αποτέλεσμα οι γαλαζοκίτρινοι να προσπαθούν από τον άξονα με Βινίσιους και Μοράις να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Ανόρθωσης. Όσες σέντρες βγήκαν από τα πλάγια έφυγαν από τα πόδια του Λάγο, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου.

Καμία ευκαιρία!
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ στη χθεσινή αναμέτρηση δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου από την Ανόρθωση, αφού πέραν από κάποιες προϋποθέσεις ο Βάτερμαν είχε ένα εύκολο απόγευμα. Τα εύσημα φυσικά πάνε σε όλους τους ποδοσφαιριστές για την αμυντική τους λειτουργία, αλλά κυρίως στους Καρλάο, Μερκή(αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο), Βινίσιους και Μοράις, που ήταν απροσπέλαστοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Τόμας Κρίστιανσεν έριξε βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, αφού στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν έδειξε να έχει αδυναμίες. Η δουλειά αυτή φάνηκε χθες στο γήπεδο και το μόνο που έλειπε από την ομάδα ήταν το γκολ, το οποίο θα μπορούσε να έρθει με ένα καλό αυτοματισμό ή ενέργεια από τα άκρα της επίθεσης.
Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε ένα δύσκολο παιχνίδι χωρίς να ηττηθεί, μπορεί να αφήνει ικανοποιημένους τους γαλαζοκίτρινους σε μια χρονιά που όπως δείχνει από την αρχή θα χαθούν πολλοί βαθμοί από τους πρωτοπόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα