"Ο Κύπριος οδηγός είναι επικίνδυνος-Με τέτοιο προφίλ λίγες πιθανότητες ζωής"

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Παπάς Σύμβουλος Οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Παπάς με αφορμή τα τελευταία θανατηφόρα και τον ευρύτερο προβληματισμό που επικρατεί τόσο στις τάξεις της Αστυνομίας όσο και στην κοινωνία ευρύτερα είπε να μην είμαστε απαισιόδοξοι. Καταγράφεται είπε μια σημαντική βελτίωση στα θανατηφόρα τα τελευταία χρόνια.

«Υπήρξε περίοδος που είχαμε 132 νεκρούς. Αυτή τη στιγμή μετά τους 7 νεκρούς είμαστε 1 λιγότερο από πέρσι. Δεν είναι αισιοδοξία να λέμε ότι πάμε καλά, δεν πάμε καλά, αλλά να μην τα βάψουμε μαύρα».

«Η Πολιτεία μέσω της Αστυνομίας

και οι αστυνομικοί στην Κύπρο συγκεκριμένα έχουν πολύ λιγότερα εφόδια από τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη», τόνισε.
«Οι οδηγοί μας, που έπιασαν άδεια πριν 30 - 40 χρόνια με τον οποιονδήποτε τρόπο σε ένα κακό οδικό δίκτυο, δεν ξανακάθισαν στα θρανία. Όταν οδηγάς 40 χρόνια και ρωτήσουμε έναν επαγγελματία οδηγό πόσο μακριά φέγγουν τα φώτα του, δεν ξέρει», είπε χαρακτηριστικά.

«Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση και η Αστυνομία, είναι να βάλει τους οδηγούς στο θρανίο», εισηγήθηκε ο κ.Παπάς, ενώ υπενθύμισε ότι σε όλα τα δυστυχήματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες υπήρξε ανθρώπινο λάθος. «Από τις 700 χιλιάδες οδηγούς ωστόσο, δεν είναι όλοι κακοί», σημείωσε. 

Προφίλ Κύπριου οδηγού

Ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην επιστημονική έρευνα που έγινε πριν από 2 χρόνια για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η οποία αποτέλεσε ουσιαστικά το εργαλείο στα χέρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να εισηγηθεί τις νέες νομοθεσίες για αύξηση των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχετικά νομοθετήματα είναι στη Βουλή για επεξεργασία και όπως ανέφερε ο κ.Παπάς οι βουλευτές λένε ότι οι ποινές είναι ιδιαίτερα υψηλές.

«Η έρευνα λέει ότι ο Κύπριος οδηγός είναι επικίνδυνος, ανεύθυνος, βιαστικός, ανυπόμονος, γενικά κακός οδηγός, απρόσεκτος, ασυνείδητος, αγενής και ξεροκέφαλος.

Ένας οδηγός με αυτά τα προσόντα στο βιογραφικό του έχει πολύ λίγες πιθανότητες να ζήσει», ανέφερε ο κ.Παπάς.

Εξάλλου, πολυτραυματισμό συνεπεία τροχαίου κατέδειξε η νεκροτομή επί της σορού, του άτυχου 75χρονου, Σάββα Χαραλάμπους ο οποίος έχασε την ζωή του στο πολύ σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (26/08), στο δρόμο Καντού-Σούνι.

Oλοκληρώθηκε σήμερα και η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου Μπρουκ Μαρκ Χριστοδούλου, που έχασε άδικα τη ζωή του το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε τροχαίο δυστύχημα.

Φως εντωμεταξύ, στα αίτια του θανάτου του 71χρονου Κώστα Πέτρου, ο οποίος έχασε την ζωή του όταν το όχημα έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή της Λάνειας την Κυριακή, κατέδειξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορούς του.

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ.Παπά στο βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα