"Ο Φέντερερ δεν εμπνέει μόνο 37χρονους αλλά και μένα"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτήρισε το νικηφόρο τελικό του Wimbledon ως έναν από τους καλύτερους στον οποίο έχει παίξει, βγάζοντας παράλληλα το καπέλο στο μεγάλο του αντίπαλο, Ρότζερ Φέντερερ.

Βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο, όταν ένας μόλις πόντος χώριζε τον Ρότζερ Φέντερερ να γράψει ιστορία με την κατάκτηση του 9ου Wimbledon στην καριέρα του, παρόλα αυτά ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση και να θριαμβεύσει.

Σε ένα ματς που

κράτησε καθηλωμένο το κοινό του τένις και όχι μόνο, πήρε τη νίκη κόντρα στον Ελβετό και πανηγύρισε το 5ο Wimbledon της καριέρας του και δεύτερο συνεχόμενο, για να φτάσει τα 16 συνολικά Grand Slam και να μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από τον Φέντερερ (20) και τον Ναδάλ (18).

"Εάν δεν ήταν αυτός ο πιο συναρπαστικός, σίγουρα ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς που έχω παίξει, κόντρα σε έναν από τους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών, για τον οποίο έχω μεγάλο σεβασμό. Δυστυχώς σε τέτοια παιχνίδια, κάποιος είναι υποχρεωμένος στο φινάλε να χάσει", δήλωσε αρχικά ο 32χρονος "Νόλε", και συνέχισε:

"Και οι δύο είχαμε τις ευκαιρίες μας να πάρουμε το ματς, εγώ άντεξα δύο φορές σε match point του αντιπάλου και ήταν περίεργο που φτάσαμε στο πέμπτο σετ να παίξουμε tie break μετά την ισοπαλία που είχαμε στο σκορ (12-12)..

Ο Ρότζερ είπε ότι δίνει ελπίδες σε άλλους 37χρονους αλλά το σίγουρο είναι πως έχει εμπνεύσει και εμένα". Για να αναφερθεί κατόπιν ο Τζόκοβιτς στα όνειρα που έκανε από μικρό παιδί: "Ξέρω ότι το έχω ήδη πει αλλά όταν ήμουν πέντε ετών ονειρευόμουν να γίνω τενίστας και αυτός ήταν πάντα ο στόχος.

Και τώρα θέλω να μοιραστώ αυτό το τρόπαιο με το γιο μου και τους γονείς μου, που υπέφεραν στην εξέδρα. Το να κερδίσω μπροστά τους είναι ένα όνειρο για μένα που έγινε πραγματικότητα".

Keywords
Τυχαία Θέματα