"Η μάχη των ελεφάντων" στην υπόθεση Ρίκκου

Νέα δικάσιμο για τις 2 Δεκεμβρίου όρισε χθες το Κακουργιοδικείο σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και των τριών συγκατηγορουμένων του.

Η επιπρόσθετη δικάσιμος, η οποία αποτελεί το τελευταίο βήμα στη δικαστική διαδικασία πριν την έκδοση απόφασης, στόχο έχει να υποβληθούν από τους δικαστές προς τους διαδίκους διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Χθες, ολοκληρώθηκε η τελική αγόρευση υπεράσπισης του Δικηγορικού Γραφείου Ανδρέα Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Υποβάλλοντας ότι η μαρτυρία που παρουσιάστηκε είναι αδύνατη να υποστηρίξει τις κατηγορίες, ο Γιώργος Γεωργίου,

κάλεσε το Δικαστήριο να αθωώσει το Δικηγορικό Γραφείο από όλες τις κατηγορίες.

"Εκτός κατηγορητηρίου..."

Ο συνήγορος υπεράσπισης, έκανε αναφορά σε ηλεκτρονικό μήνυμα ημερομηνίας 3 Οκτωβρίου 2013, το οποίο φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Νεοκλέους. Με την αναφορά του ο κ. Γεωργίου, επισήμανε ότι ο Ανδρέας Νεοκλέους ως πρόεδρος της εταιρείας και βάσει καταστατικού ως ο ιθύνων νους, δεν περιελήφθη στο Κατηγορητήριο. Στο πλαίσιο αυτό, υπόμνησε τη θέση της Κατηγορούσας Αρχής ότι "δεν κρίθηκε ότι υπήρχε μαρτυρία για να κατηγορηθεί" και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "οι όποιες ενέργειες του Ανδρέα Νεοκλέους δεν ήταν ποινικά επιλήψιμες και άρα ούτε η αποστολή του e-mail ήταν κάτι που προωθούσε τη συνωμοσία".

Σε σχέση με την κατηγορία της συνωμοσίας, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Δικηγορικό Γραφείο, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε –επίσης- στη συνάντηση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με τον Ανδρέα Αντωνίου (δικηγόρος κόρης ιδρυτή Providencia από άλλο γάμο) στις 28 Αυγούστου 2013, υποδεικνύοντας ότι εάν υπήρχε συνωμοσία θα ήταν αχρείαστη μια τέτοια συνάντηση.

"Η πάλη στη Νομική Υπηρεσία"

Ολοκληρώνοντας το παζλ της υπεράσπισης του ο Γιώργος Γεωργίου, έκανε λόγο για πάλη ελεφάντων, υιοθετώντας τον παραλληλισμό Ανδρέα Κυπρίζογλου.

"Επρόκειτο", είπε, για εσωτερική διαμάχη επιβολής εντός της Νομικής Υπηρεσίας μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Εξελίχθηκε σε μια πάλη ελεφάντων, από την οποία τη ζημιά καλείται να πληρώσει το χώμα που πατούσαν οι ελέφαντες, δηλ. οι κατηγορούμενοι Κυπρίζογλου, Γραφείο Νεοκλέους και ο Παναγιώτης Νεοκλέους."

Keywords
Τυχαία Θέματα