"Η Κυβέρνηση προωθεί σφαιρική μεταρρύθμιση εγκύκλιας εκπαίδευσης"

H Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη εδώ και μερικά χρόνια προωθεί μεθοδικά μια σφαιρική μεταρρύθμιση της εγκύκλιας εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει και στηρίζει την ανώτατη εκπαίδευση, δήλωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε χαιρετισμό του, στην εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής των Ελληνικών Γραμμάτων στην Αραδίππου, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «στη σημερινή εποχή, με τις πολλαπλές προκλήσεις και τα ευρύτερα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία πολιορκούν και το σχολείο, πρέπει όλοι να καταβάλουμε πρόσθετες προσπάθειες, ούτως ώστε και η σημερινή Κύπρος

να φανεί αντάξια μιας εκπαιδευτικής παράδοσης, για την οποία δικαιολογημένα είμαστε περήφανοι, αλλά και να αξιοποιήσουμε εκείνο που είναι ο βασικός πλούτος αυτού του τόπου, οι άνθρωποί μας».

Όπως είπε «αρκετά πράγματα έχουν ήδη αλλάξει στα σχολεία μας», για να σημειώσει ότι «τα Αναλυτικά Προγράμματα, οι Κανονισμοί, το νέο λύκειο με την επιλογή κατεύθυνσης, όπως και το από πολλά χρόνια αναμενόμενο αξιολογικό σύστημα επιλογής των εκπαιδευτικών».

«Αρκετά ακόμα μένουν να γίνουν. Και οι αλλαγές συχνά αποδεικνύονται δύσκολες. Πρέπει όμως να υπερβούμε τις δυσκολίες με διάθεση συνεργασίας και έχοντας πάντοτε συναίσθηση πως έχουμε να κάνουμε με κάτι πραγματικά ‘ιερό’, όπως είναι η εκπαίδευση», είπε.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, είπε όπως συνεχίσουν «σε αυτό το δρόμο της ευγενικής προσπάθειας». «Και να θυμάστε πάντα όπως κατέδειξαν και οι τρεις Ιεράρχες που τιμάμε σήμερα, ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η παιδεία εξυπηρετεί και αναδεικνύει τον προορισμό του ανθρώπου. Γιατί σκοπός δεν είναι μόνο η πολυμάθεια, αλλά γενικότερα η καλλιέργεια και η ακτινοβολία αρχών και αξιών μέσα στον έλλογο άνθρωπο», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα