"Φωτιά" πήραν οι κλήσεις ασθενοφόρων-"Κάποιοι ζητούν ταξί.."

Ραγδαία αύξηση στις κλήσεις ασθενοφόρων ανά το παγκύπριο, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Η αύξηση αυτή, ωστόσο, συνδέεται και με αρνητικό πρόσημο. Αρκετοί δηλαδή τηλεφωνούν στην Υπηρεσία Σσθενοφόρων είτε για λόγους φάρσας είτε για ασήμαντους λόγους.

Το SigmaLive, με αφορμή το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα, το οποίο βιντεογραφήθηκε μέσα από ασθενοφόρο, έψαξε το ζήτημα γύρω απ’ τα ασθενοφόρα και τη λειτουργία τους στην Κύπρο.

Το βίντεο πάρθηκε, ως φαίνεται, από ασθενή και αναρτήθηκε στη σελίδα Cy Police Checkpoints, προκειμένου να προβληθεί τροχαίο σε σημείο του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με πηγές με τις οποίες συνομίλησε το SigmaLive για το ζήτημα, η Υπηρεσία λαμβάνει καθημερινά χιλιάδες κλήσεις σε παγκύπριο επίπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί ζητούν «ταξί» αντί ασθενοφόρο, όπως δηλώνουν πηγές, αφού ζητούν για ασήμαντους λόγους μεταφορά σε Νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Ένας από τους κύριους λόγους, είναι αυτός των τροχαίων ατυχημάτων με υλικές, κυρίως, ζημιές, όπου οι οδηγοί -παρακινούμενοι από ασφαλιστές- επισημαίνουν ίδιες πηγές, παραμένουν στη σκηνή και ζητούν να μεταφερθούν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για περίθαλψη. Η Υπηρεσία, ως είναι λογικό, δίδει προτεραιότητα σε σημαντικά και κρίσιμα περιστατικά.

Όσον αφορά τις καταγγελίες και τα διάφορα κρούσματα που υπήρξαν στο παρελθόν και αφορούσαν άσκοπες «περιπολίες» των ασθενοφόρων σε δρόμους για ιδιωτικές δουλειές, αλλά και καθυστέρηση στην παραλαβή ασθενών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον. Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, τα τελευταία χρόνια τα ασθενοφόρα έχουν εγκατεστημένο σύστημα GPS, το οποίο καταγράφει τις κινήσεις των ασθενοφόρων. Επιπλέον, οι κλήσεις προς την Υπηρεσία πλέον ηχογραφούνται με σκοπό, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο σε περιπτώσεις καθυστέρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα