Κλείσιμο οδοφραγμάτων:Επιμένει το ΑΚΕΛ-Η απάντηση κυβέρνησης

Εμμένει το ΑΚΕΛ, σε δημόσιές του τοποθετήσεις, για αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τελευταία σύσκεψη αρχηγών ως προς τη μελέτη κλεισίματος των οδοφραγμάτων.

Το ΑΚΕΛ διατύπωσε αρχικά αυτή τη θέση μέσω του Γ.Γ. Άντρου Κυπριανού, στις 3 Μαρτίου, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης,

κατά τη σύσκεψη της 21ης Φεβρουαρίου, είπε ότι μελλοντικά θα μελετήσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα οδοφράγματα.

Μάλιστα, η φερόμενη τοποθέτηση του Προέδρου, διασυνδέθηκε, από πλευράς ΑΚΕΛ, με τις αξιώσεις που προβάλλει η ΕΔΕΚ σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνοκυπριακή πλευρά κατά των Τουρκοκυπρίων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ τη Δευτέρα (12/3), δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτά που έχουν διαδοθεί τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ηγεσία, ούτε υπήρξε ποτέ καμία πρόθεση να κλείσουν οδοφράγματα».

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος επανέλαβε τη θέση περί προτάσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας για μελέτη κλεισίματος των οδοφραγμάτων, καθώς επίσης και αφαίρεση υπηκοοτήτων από αξιωματούχους του ψευδοκράτους.

Ο κ. Στεφάνου παρέπεμψε, προς επιβεβαίωση των όσων το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται, στους πολιτικούς αρχηγούς του ενδιάμεσου.

Κληθείς από το Sigmalive ο κ. Προδρόμου να σχολιάσει την επιμονή του ΑΚΕΛ για το εν λόγω ζήτημα, επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος δεν έχει πει οτιδήποτε για τα οδοφράγματα.

Για το θέμα των οδοφραγμάτων, δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε τη Δευτέρα (12/3) ο Σώτος Ζακχαίος, επικεφαλής της ε/κ τεχνικής επιτροπής για τη Διάνοιξη Οδοφραγμάτων.

Ο κ. Ζακχαίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί με τις οποίες ζητά επίσπευση των εργασιών από την ε/κ πλευρά ως ανεδαφικές, που στην πραγματικότητα εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Διαβάστε σχετικά: Εξυπηρετούν σκοπιμότητες οι δηλώσεις Ακιντζί για οδοφράγματα

Keywords
Τυχαία Θέματα